Hoi! Ik wil mezelf graag aan je voorstellen zodat je ook een beetje weet wie ik ben. 
Mijn naam is Aniek Hermans en ben geboren op 19-01-1996. Ik woon al mijn hele leven in Merkelbeek waar ook de opvang aan huis is. Dierenliefde heb ik al mijn hele leven, dat is dan ook al vanaf kleins af aan begonnen omdat we thuis altijd dieren hebben gehad van: cavia’s, kippen, konijnen, paarden, een kat, vissen tot zelfs wandelende takken.

Waar ik vooral van kan genieten is mijn allerliefste hond Seppa, ik heb haar overgenomen omdat er niet goed werd omgegaan met haar, herders zijn erg gevoelig en zij was qua karakter en gedrag niet in evenwicht. Gelukkig is dit na heel veel tijd, geduld en liefde goed gekomen en is ze mijn beste vriendinnetje! Daarnaast heb ik zelf met mijn vriend ook 2 konijntjes. Baby fatty (kruising black & tan) hem heb ik met 2 weekjes oud in de opvang onderkoelt binnen gekregen en heb ik dus met de fles groot gekregen, ik kon geen afstand meer van hem doen dus is zijn vriendinnetje (franse hangoor) Cupcake Glitter erbij gekomen, ze zijn dan ook echte maatjes. Voor de rest hebben we ook nog rond de 15 cavia's die wonen ook allemaal in een grote buitenren waar ze de hele dag lekker rondscharrelen. Verder hou ik enorm van lekker weer, wandelen (met de hond), lekker uiteten, mijn kamerplanten, aquariumvisjes en paarden. Ik ben dan ook altijd bij de dieren te vinden en het was dan ook een logische stap dat ik een opleiding zou gaan volgen wat met dieren te maken heeft.


Ik ben toen begonnen met de opleiding Dier Management, dit houdt in dat je alles over dieren en hun verzorging leert maar ook het management gedeelte komt erbij kijken: boekhouding, evenementen organiseren, bedrijven opstarten etc. In 2016 heb ik dit behaald en ben ik gaan werken op een dierenafdeling in het tuincentrum voor +/- 2 jaar.

Het Tuincentrum was wel leuk maar niet helemaal mijn ding… Hoe ze daar met dieren omgaan en wat voor advies je moet geven om maar te kunnen verkopen. Helaas werd daarbij het welzijn vaak vergeten en wilden ze graag verkopen. Jammer! Want zelfs nu met mijn eigen opvang merk ik nog veel van verkeerde informatie die sommige winkels geven,

Ik ben toen bij het tuincentrum gestopt en heb toen mijn opvang verder opgepakt die ik al vanaf 2008 (toen was ik 12) heb opgezet. Het is begonnen met vakantie opvang voor konijnen, cavia’s & hamsters maar door de jaren heen is dit uitgegroeid naar zo veel meer! Wat ik nu doe in de opvang:
- Opvang
- Adoptie
- Vakantie opvang
- Koppelvakantie
- Vacht & nagelverzorging


Mijn doel is dan ook om iedereen te helpen die een nieuw huisje zoekt voor hun cavia/konijn maar ook lieve mensen die juist opzoek zijn naar konijnen of cavia's te helpen met passende diertjes bij hun gezin of situatie. Zo voelt iedereen zich prettig en kan het avontuur beginnen. Want beestjes heb je niet voor even maar voor hun hele leven!

Dieren in de opvang zijn dan ook superleuk! Je weet al heel snel hoe de karakters zijn, wat ze al gewend zijn (kinderen, honden, enz.) en hoe gewend zijn om te wonen. Op deze manier kun je dieren vinden die heel goed bij jou en je eventuele andere dieren passen. Daarbij koppel ik de dieren altijd in de opvang zodat we kunnen kijken of er een klik is en als je vragen hebt hou ik graag contact met je. Ik vind het dan ook fijn om van te voren te weten wie jij bent en hoe de dieren bij jou leven, dit is voor mij erg belangrijk! Mijn doel is dan ook om alle beestjes het beste huisje te geven wat bij hun past.