Hieronder zie je alle rammen die gewend zijn om binnen te wonen. In de winter houden we hier extra rekening mee i.v.m. het grote temperatuurverschil. In de zomer kunnen deze knapperds met gemak (blijvend) naar buiten.

Omdat konijnen van gezelschap houden is het belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten.

Heb je zelf al 1 of meerdere voedsters? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Let op! 2 rammen samen gaat (bijna) nooit goed!


Pluto
Leeftijd: 01-08-2022
Ras: Hangoor Isabella
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Een beetje
Type brok: Selective
Reden afstand: Kan niet samen met andere ram
In opvang vanaf: 23-02-2024
Bijzonderheden: Is doof

Kijk hem dan! Superknappe Pluto! Deze kerel is opzoek naar een leuke dame waar hij zijn leventje mee mag samen wonen!
Zijn baasje heeft hem al van jongs af aan en heeft altijd bij haar binnen gewoond in een kooi (1,40 x 0,80 m) en mocht soms eruit en af en toe eens heerlijk knuffelen op de bank. Zijn baasje had besloten een vriendje voor hem te kopen wat in het begin super samen ging. Maar helaas gaan 2 rammen vrijwel nooit samen en kregen ze ruzie. Ze had daarom besloten hem te laten castreren maar ook dit heeft niet mogen helpen. Vandaar heeft ze de keus gemaakt hem naar mij te brengen zodat ik hem kan gaan koppelen aan een lieve dame. Pluto is een echte knuffelvot, rustig van karakter maar wel ontzettend lief! Zijn baasje gaf aan dat hij wel doof is maar hij heeft hier zelf geen last van. Soms wel handig want van stofzuigen, deuren enz. schrikt hij dus gewoon niet haha! Hij is goed zindelijk en doet dus ook alles netjes op de wc. qua eten is hij ook niet lastig en verder is hij gewoon een heel braaf & lief konijn.


Finn
Leeftijd: 01-03-2017
Ras: Kruising Angora
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht:
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
Reden afstand: Vriendin is overleden
In opvang vanaf: 23-02-2024

Wauw, wauw, wauw! Is hij niet suuuuuuéperknap?! Ik hou hier wel van! Een supermooie en grote kerel die ook nog eens de show steelt met zijn mooie kapsel! Waarschijnlijk is Finn een kruising Angora aan zijn oren te zien maar heeft alleen een lange vacht rond zijn kop, deze kun je eens in de zoveel tijd door borstelen maar heeft verder geen intensieve vachtverzorging nodig. Hij is geboren in de opvang van maastricht (oepsnest) en is dus eigenlijk gewoon het goede leven gewend. Zijn baasjes hebben hem toen samen geadopteerd met zijn zus Luna en hebben altijd samen gewoond tot 01-2024... Helaas is Luna toen plots overleden en sindsdien zit Lieve Finn alleen. Omdat zijn baasjes geen nieuwe konijnen meer willen hebben ze besloten Finn naar mij te brengen. Finn is een echt goedzak, dat straalt hij ook echt uit... Hij vindt aaien prima en is hartstikke nieuwschierig! Hij heeft altijd in de garage gewoond in een ren van 2 x 4 meter en had daar een leven als koning! Hij kwam niks tekort en dat merk je ook. Qua eten is hij makkelijk en eet vrijwel alles qua groente & fruit. Ook brokjes gaan er goed in en met snoepjes maak je hem helemaal gelukkig. Hij is echt supergoed zindelijk vooral als de hooiruif boven de wc bak hangt. Verder is hij lief voor de dames en hoop ik dat hij binnenkort een fijn huisje vindt.


Vanaf 15-03-2024 ter adoptie

Bueno
Leeftijd: 03-07-2020
Ras: Hollander bruin/wit
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht: 2,6 KG (mag wat afvallen)
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks
Reden afstand: Te weinig tijd
In opvang vanaf: 14-02
Gecastreerd op: 16-02-2024
Ter adoptie vanaf: 15-03-2024

Is hij niet ontzettend leuk? Dit is knappe Bueno!  Een hele lieve, nieuwsgierige en vriendelijke kerel die opzoek is naar een huisje waar hij veel aandacht gaat krijgen. Zijn baasje heeft hem 2,5 jaar geleden overgenomen van een jong stel waar hij niet samen kon met de kat (de kat deed vervelend naar hem). Ze heeft hem de afgelopen jaren goed verzorgt maar ze merkt dat ze helaas toch te weinig tijd voor hem heeft. Hij heeft de afgelopen jaren in een 1 meter kooi gewoond maar durfden niet los te lopen terwijl hij daar wel de mogelijkheid voor had. Geen idee wat er mis is gegaan, gladde ondervloer, te onzeker? In ieder geval is Bueno in de opvang echt een blij ei, totaal niet schuw en komt graag bij je kijken. Dus een leuk huisje binnen of buiten waar hij lekker rond kan rennen gun ik hem van harte! Hij is super zindelijk en doet alles op een wc met korrels erin. Hij is in 12-2023 gecheckt door een arts i.v.m. zijn traanogen maar daar is helaas toen niks gevonden. Hij is bij mijn arts op castratie geweest en hier zijn, zijn ogen doorgespoeld en kwam er toch wat slijm uit. In overleg met de arts laten we dit zo want helaas is er niks aan te doen, zijn tanden en kiezen zijn perfect en hij heeft er zelf geen last van. Dus vanaf 15-03 is hij gewoon vrij ter adoptie en heeft hij groen licht om op date te gaan! Hij zal dus altijd wat last van traanoogjes houden maar dit is voor hem niet erg en als eigenaar heb je er zelf vrijwel geen omkijken naar.


Vanaf 13-03-2024 ter adoptie

Batteroaf
Leeftijd: +/- 1,5 jaar
Ras: Dwerg blauw /wit
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht: 1,5 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks / gemengde brok
Reden afstand: Te weinig tijd i.v.m. teveel werk
In opvang vanaf: 10-02-2024
Gecastreerd op: 14-02-2024
Ter adoptie vanaf: 13-03-2024

Is hij niet ontzettend schattig?! Ik ben echt helemaal fan van deze kleine man! Misschien komt dat ook wel omdat ik hem al wat beter ken...
Zijn baasjes hebben nog 4 andere konijnen (2 koppels) en batteroaf woonden in zijn eentje bij zijn baasjes. Dus om de zoveel tijd kwamen ze gezellig met z'n allen bij mij logeren als de baasjes op vakantie gingen. Helaas is er van alles verandert op het gebied van werk en hebben beide baasjes gewoon de tijd niet meer voor hun konijntjes. Hierdoor is met veel pijn in het hart de keus gemaakt ze naar mij te brengen om zo op zoek te gaan naar een nieuw huisje.

Wat ik allemaal weet over deze knappe kerel? Hij is in 06-2023 in Ulestraten op straat gevonden... Niemand heeft zich ooit gemeld en hebben ze toen besloten hem te houden. Ik ken Batteroaf als echt een heel blij, maar dan ook echt heel blij konijn. Hij heeft altijd goede zin, houdt enorm van rennen, springen en binkies maken en vindt de wereld dan ook helemaal geweldig. Hij heeft al die tijd bij zijn baasjes in een kooi geleefd met een ren eraan vast vast van ongeveer 1.5 x 1.5 meter. Hij is superzindelijk en een hele makkelijke eter. Eigenlijk is hij gewoon blij met alles wat hij krijgt... Eten, aandacht, ruimte... Alles vindt hij leuk. 


Vanaf 13-03-2024 ter adoptie

Joep
Leeftijd: 03-2023
Ras: Hangoor blauw
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht: 2,5 KG (iets te zwaar)
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Versele Laga
Reden afstand: Klikt niet met de katten
In opvang vanaf: 13-02-2024
Gecastreerd op: 14-02-2024
Ter adoptie vanaf: 13-03-2024

Dit is lieve Joep! Een knappe hangoor in de kleur blauw!
Zijn baasjes hebben hem als jong konijntje gekocht en heeft al die tijd binnen in huis gewoond in een 1.60 kooi en mocht per dag +/- 1 uurtje los door de woonkamer crossen. Hij is heel erg braaf & zindelijk alleen plinten vindt hij toch wel wat lekker...

Helaas kan hij het niet met de katten vinden, ze gaan achter elkaar aan en slaan elkaar. Vooral de jongste kat is een probleem met Joep waardoor hij dus naar mij is gebracht om op deze manier een nieuw huisje voor hem te vinden. Zijn baasjes omschrijven hem als een vrolijk, tam , lief & springerig konijn. Ik merk dat hij in de opvang wel wat moet wennen maar als hij je eenmaal kent en zijn omgeving is bekend is hij echt een ontzettend leuk konijn.

Hij is goed zindelijk en zijn favoriete snacks zijn wortels. Hij is een beetje aan de forse kant dus hij staat nu bij mij in de opvang al een beetje op dieet.