Hieronder zie je alle rammen die gewend zijn om binnen te wonen. In de winter houden we hier extra rekening mee i.v.m. het grote temperatuurverschil. In de zomer kunnen deze knapperds met gemak (blijvend) naar buiten.

Omdat konijnen van gezelschap houden is het belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten.

Heb je zelf al 1 of meerdere voedsters? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Let op! 2 rammen samen gaat (bijna) nooit goed!


Koek
Leeftijd: 03-03-2022
Ras: Dwerg leeuwenkop blauw/wit
Formaat: Dwerg konijn
Gewicht: 1,15 KG (goed gewicht)
Geslacht: Gecastreerde ram
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Nee (wordt opgebouwd)
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 24-01-2023

is hij niet suuuuuúperknap? Koek (zo'n leuke naam) woont al vanaf zijn geboorte samen met zijn broer Bux (zie het konijntje hieronder). Dit gaat in principe goed maar als opvang vindt ik 2 rammen altijd een risico. Ik wil ze dan ook alleen samen herplaatsen naar iemand die veel verstand van konijnen heeft, geen andere dames ernaast zet of dat ze bij een groep dames kunnen! Dat gezegd hebbende wil ik je dan ook graag voorstellen aan deze knappe kerel:

Koek is bij een speciale dwergkonijn fokker gekocht, hij is dan ook maar 1 KG en wordt niet meer groter! (betekend dus niet dat je hem in een klein verblijf kan houden want hij heeft ook ruimte nodig). Hij had als basis een 1,20 meter kooi en mocht verder los door huis lopen wat eigenlijk goed ging en hij had het dan ook echt naar zijn zin. Maar... De eigenaren hebben 6 maanden geleden een kitten aangeschaft wat dus totaal geen match is met de konijnen (lees: aanvallen, pesten etc.) en de situatie onhoudbaar is. Hierdoor zit Koek met zijn broer constant in de 1,20 kooi wat niet de bedoeling is. Met pijn in het hart zijn ze dan naar de opvang gebracht.

Koek is een heel lief, nieuwschierig en aaibaar konijntje. Daarnaast is hij superzindelijk en een makkelijke eter. Zijn favoriete snoepjes zijn de ringetjes van beaphar en paardenbloem gaat er ook altijd wel in. Houdt er rekening mee dat je zijn mooie manenkam wel eens in de zoveel tijd moet borstelen.


Bux (zit samen met Koek - zie hierboven)
Leeftijd: 03-03-2022
Ras: Dwerg blauw/wit
Formaat: Dwerg konijn
Gewicht: 1,22 KG (goed gewicht)
Geslacht: Gecastreerde ram
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Nee (wordt opgebouwd)
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 24-01-2023

Meet Bux! Deze kleine knapperd woont al vanaf zijn geboorte samen met zijn broer Koek (zie het konijntje hierboven). Dit gaat in principe goed maar als opvang vindt ik 2 rammen altijd een risico. Ik wil ze dan ook alleen samen herplaatsen naar iemand die veel verstand van konijnen heeft, geen andere dames ernaast zet of dat ze bij een groep dames kunnen! Dat gezegd hebbende wil ik je dan ook graag voorstellen aan deze leukerd:

Bux is bij een speciale dwergkonijn fokker gekocht, hij is dan ook maar 1 KG en wordt niet meer groter! (betekend dus niet dat je hem in een klein verblijf kan houden want hij heeft ook ruimte nodig). Hij had als basis een 1,20 meter kooi en mocht verder los door huis lopen wat eigenlijk goed ging en hij had het dan ook echt naar zijn zin. Maar... De eigenaren hebben 6 maanden geleden een kitten aangeschaft wat dus totaal geen match is met de konijnen (lees: aanvallen, pesten etc.) en de situatie onhoudbaar is. Hierdoor zit Bux met zijn broer constant in de 1,20 kooi wat niet de bedoeling is. Met pijn in het hart zijn ze dan naar de opvang gebracht.

Bux is een heel leuk, lief en mooi konijntje om te zien. Hij gaat graag op avontuur en vindt alles super interessant! Hij komt dan ook graag kijken en springt graag op een verhoging om alles goed te kunnen zien.