Op deze pagina vind je alle dames die gewend zijn om buiten te wonen. I.v.m. te grote temperatuurverschillen in de herfst & winter kunnen deze dames niet naar binnen verhuizen.

Omdat konijnen gezelschapsdieren zijn is het enorm belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten!

Heb je zelf al 1 of meerdere konijnen? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Zelf raad ik altijd 1 gecastreerde ram met 1 of meerdere voedsters aan.


Pitchu Oftwel: Marie-Louise Martha Bosman
Leeftijd: 04-2020
Ras: Hangoor wit/bruin
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
Reden afstand: Vriendje overleden
In opvang vanaf: 22-01-2024

Deze knappe dame is terug in de opvang. Op 22-05-2023 is ze geadopteerd en mocht ze verhuizen naar haar nieuwe plek met haar knappe vriendje Donnie. Helaas is hij op 15-01-2024 ingeslapen en zit ze nu alleen. Dit vind haar baasje niet oké want ze merkt dat Pitchu aandacht begint te zoeken en duidelijk een maatje mist. 

Haar baasje omschreef haar als een nieuwschierig, ontzettend slim, zindelijk & makkelijk konijn. Ze houdt enorm van veel ruimte, haar eigen ding doen maar dan wel samen met een vriendje. Ze heeft vrij kunnen rondlopen in de tuin en de garage was hun nachtverblijf dus ze is echt totaal niks tekort gekomen. Haar favoriete maaltijd is boerenkool en haar baasje had haar nu zo ver dat ze haar voorzichtig kon aaien. Al met al een hele leuke dame die opzoek is naar een maatje met dezelfde interesses! 


Djosie
Leeftijd: 5 jaar
Ras: Hollander wit/bruin/zwart
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
Reden afstand: Vriendje overleden + verhuizing appartement
In opvang vanaf: 09-02-2024

Mag ik je voorstellen aan Djosie! Een knappe kleinere dame die opzoek is naar een nieuw huisje & een nieuwe liefde. Ze heeft het altijd goed gehad bij haar vorige baasjes, ze woonden daar in een groot buitenhok + ren en mocht voor de rest van de dag de hele dag lekker loslopen in de tuin. Ze kan hier dan ook enorm van genieten! Ze is een lieve dame, makkelijk en niet snel onder de indruk MAAR ze moet wel zin erin hebben anders gaat ze lekker haar eigen ding doen, haha! Maar als ze dan ook zin heeft in een knuffelbeurt blijft ze lekker zitten en met wat geluk kun je haar ook even oppakken. Verder is ze een makkelijke eter, is ze zindelijk en honden gewend.


Lily
Leeftijd: 5 jaar
Ras: Japanner bruin/zwart
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
Reden afstand: Scheiding
In opvang vanaf: 17-02-2024

Deze knappe dame heet Lilly, toen ze 1 jaar oud was is ze overgenomen door haar laatste baasje. De 1ste eigenaren deden haar weg i.v.m. een allergie. Haar laatste baasje heeft haar nu 4 jaar lang gehad, lekker de hele dag buiten in een overdekte ren van 2 x 2 meter waar ze lekker kon graven, ravotten en springen. Lilly is een makkelijke eter maar heeft wel echt voorkeur voor gemengde brok, hier eet ze dan ook alles netjes van op. Verder houdt ze van boomschors knagen, witlof, wortel, broccoli, koolrabi & bloemkoolschollen. Ze is goed zindelijk en lief van karakter, ze kijkt wel eerst de kat uit de boom maar als ze eenmaal gewend is, is ze een heel leuk konijn.  Helaas moet haar baasje afstand doen i.v.m. een scheiding.


Pip
Leeftijd: 5 jaar
Ras: Black & tan
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
Reden afstand: Scheiding
In opvang vanaf: 17-02-2024

Wauw een black en tan dame! Ik vind het zelf een hele mooie kleur en bij deze dame past ook nog eens een leuk karakter! Pip is een hele nieuwsgierige dame die graag op onderzoek uitgaat. Ze is enorm nieuwschierig en weet wat ze wilt. Ze houdt enorm van graven, boomschors knagen & ook qua eten is ze niet de lastigste. Alle groentes gaan er makkelijk in en ook voor hooi draait ze haar pootje niet om. Ze is kinderen gewend maar geen echt knuffelkonijn, ze komt wel graag bij je kijken maar oppakken enz. vind ze gewoon niet zo leuk. Ze is dan ook een echte avonturier! Helaas i.v.m. een scheiding heeft haar baasje afstand moeten doen met veel pijn in haar hart.


Yuna
Leeftijd: 6 jaar
Ras: Hangoor japanner zwart/bruin
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
Reden afstand: Vriendje overleden
In opvang vanaf: 23-02-2024

Yuna is een lieve dame die echt nood heeft aan een maatje! Ze zit vanaf 09-2023 alleen omdat haar vriendje van 10 jaar plots overleden is. Haar baasjes hebben lang getwijfeld maar hebben toch de knoop doorgehakt om haar naar de opvang te brengen. Ze is sinds haar maatje dood is even zichzelf niet meer en heeft hier veel last van, ze is wat zenuwachtig en zoekt dus steun. Ze is een goede & makkelijke eter, is heel erg zindelijk & is kinderen gewend. Ze is een ras echt buitenkonijn en heeft altijd buiten gewoond in een buitenhok met ren eraan vast van 4 vierkante meter. Ze is vriendelijk naar mensen, ook nieuwschierig maar moet wel enorm wennen aan nieuw situaties op het moment. Ze heeft dus wel even wat tijd nodig maar ik hoop enorm dat ze door een nieuwe vriend weer gaat opbloeien!


Ollie
Leeftijd: 05-2023
Ras: Wit/bruin/zwart konijn
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
Reden afstand: Te weinig tijd + te weinig aandacht
In opvang vanaf: 27-02-2024

Dit is Ollie! Een hele leuke, lieve, nieuwsgierige en ondernemende namen die opzoek is naar een nieuw avontuur! Ze is naar de opvang gebracht omdat haar baasjes te weinig tijd en aandacht voor haar hebben, terwijl Ollie enorm van gezelschap houdt. Ze heeft bij haar baasjes altijd buiten gewoond in de patio, hier kon ze 24/7 loslopen in een ren van 3 x 4 meter. Ze hebben haar vorig jaar als babykonijntje gekregen omdat familieleden een "oeps nest" hadden. Ollie is een hele makkelijke eter, is kinderen gewend, is hartstikke zindelijk, houdt enorm van aaien & knuffelen & is honden gewend. Ze houdt wel van knagen dus leuk knaagmateriaal is een must! Plus ze vindt het leuk om op dingen te kunnen springen, dat is 1 van haar hobby's. Dus zoals je kan lezen is Ollie een hele leuke & lieve dame die altijd alleen heeft gezeten, op naar een toekomst met een knap vriendje!