Op deze pagina vind je alle dames die gewend zijn om buiten te wonen. I.v.m. de temperatuurverschillen houden we hier nu extra rekening mee.

Omdat konijnen van gezelschap houden is het belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten.

Heb je zelf al 1 of meerdere konijnen? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Zelf raad ik altijd 1 gecastreerde ram met 1 of meerdere voedsters aan.


Beckie
Leeftijd: 4 jaar
Ras: Voskonijn japanner zwart/bruin
Formaat: Dwerg konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht: (perfect gewicht)
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale korrel
In opvang vanaf: 20-01-2023

Beckie is echt een heel klein dametje... Ze is meer haar dan wat anders maar ze is wel heel grappig om te zien!

Beckie is zonder naam binnen gebracht, dus hebben we zelf maar iets verzonnen waarvan ik denk dat het bij haar past (mag na adoptie uiteraard verander worden). Ze is samen binnen gebracht met haar moeder maar of dit echte liefde is.... Van mij mogen ze apart herplaatst worden mits ze beide een eigen vriendje krijgen. Dat is denk ik de leukste optie voor beide!

De vorige eigenaren hebben Beckie al vanaf baby af aan omdat ze haar zelf gefokt hebben (haar moeder trouwens ook). Maar helaas door te weinig tijd hebben ze besloten afstand te doen van alle konijntjes (in totaal 4). Je merkt dat ze wat weinig tijd hebben gehad omdat de vacht wat in de klit zat en de konijntjes een beetje vies waren maar na een opfrisbeurt is dit helemaal goedkomen en zijn ze klaar voor een nieuw begin!

Beckie is echt een heel lief, klein en voorzichtig konijntje. Ze wilt alles op haar gemakje bekijken en als ze zich genoeg zelfverzekerd voelt komt ze eens kijken wat je aan het doen bent. Ze is kinderen en honden gewend en heeft haar hele leven buiten gewoond in een 1 verdiepingshok + ren van 1 vierkante meter. Qua eten is ze totaal niet lastig en eet alles wat de pot schaft.


Fiep
Leeftijd: Geschat: 1 jaar
Ras: Hangoor wildkleur
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 24-01-2023

Je gaat het nooit geloven... Deze knapperd zou eigenlijk in het bos gedumpt worden! 
Mensen hebben ooit 3 konijntjes gekocht/gehaald en in kleine hokjes bij elkaar gezet... Uiteindelijk gingen deze mensen verhuizen en hebben de mensen die het huis kochten (waren bekende van elkaar) de konijnen erbij overgenomen. Gelukkig hielden de lieve buren een oogje in het zeil en hebben hun erop geattendeerd ze te splitsen i.v.m. voortplanting. Dit was niet gebeurd en 1 van de dames kreeg dus baby's. Ja en toen INEENS waren ze er klaar mee en wilden ze zo alles in het bos uitzetten... (me hart breekt).

Maar! Gelukkig hebben de buren ze op tijd kunnen redden en hebben ze alle konijnen (inclusief de baby's) overgenomen en zaten ze vanaf kerst 2022 veilig bij hun. Fiep zit dus al een hele tijd niet meer bij de ram en zijn we 100% zeker dat er geen baby's meer komen.

We weten dus niet heel veel over Fiep maar er zijn een aantal dingetjes wat ik je wel over haar kan vertellen:
Fiep is nog een jong konijn ze zal rond de 1 jaar oud zijn maar zeker niet ouder! Ze heeft altijd buiten gewoond, eerst in een klein hok en de laatste tijd los in de tuin want ze helemaal geweldig vond! Maar ze is dus echt niks gewend... Dit merk je goed aan haar omdat ze vrij snel schrikt en in de stress schiet. Als je haar wilt aaien of oppakken (dit moest voor foto's en check up, oppakken dus liever niet doen!) maakt ze dus ook echt angstgeluiden. We zoeken iemand die rustig met haar aan de slag wilt, iemand die het ook prima vindt om naar haar te kijken en alles op het gemak doet. Misschien zijn jonge en drukke kinderen dan niet de beste optie... Ik denk zelf dat een rustig en tam vriendje haar goed zou doen!

Verder is ze wel heel lief en komt ze heel soms al eens eventjes kijken. Ze gaat echt wel stapjes vooruit maar hou er rekening mee dat ze een verleden heeft en dus hier een nasleep van heeft. 


Marie
Leeftijd: Geschat: 1,5 jaar
Ras: Hangoor chincholla
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht: 2,45 KG (iets te zwaar)
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Beetje
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 30-01-2023

Marie is een hele knappe en leuke dame om te zien! Bij haar vorige baasje is ze als fokvoedster gebruikt en heeft samen met een ander konijn altijd in een klein hok gezeten. I.v.m. ziekte van de eigenaar zouden ze voor de slacht weggaan maar gelukkig hebben de buurvrouwen en ikzelf nog wat kunnen regelen zodat ze een 2de kans krijgen via mijn opvang. Marie is een onzettend lieve, zachtaardige en nieuwschierige dame! Ze komt al uit de hand eten en zit graag bij je om te kijken wat je doet. Met nog een beetje oefening komt een aai over de bol helemaal goed!


Siske
Leeftijd: Geschat: 1 jaar
Ras: Hangoor choco
Formaat: Dwerg konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht: 1,59 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Beetje
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 30-01-2023

Bij haar vorige baasje is ze als show/fok konijn gebruikt en heeft samen met een ander konijn altijd in een klein hok gezeten. I.v.m. ziekte van de eigenaar zouden ze voor de slacht weggaan maar gelukkig hebben de buurvrouwen en ikzelf nog wat kunnen regelen zodat ze een 2de kans krijgen via mijn opvang. Siske heeft met een ander konijn altijd in een klein hokje gezeten en je kan zien dat ze echt van de ruimte en aandacht geniet! Ze is een knappe, lieve en kleine dame die stevig in haar schoenen staat en graag alles meekrijgt wat er gebeurd.


Flapper
Leeftijd: 09-2019
Ras: Hollander wit/zwart
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Beetje
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 01-02-2023

Flapper is als jong konijntje bij de dierenwinkel gekocht samen met een andere dame voor de kids, helaas is na 3 jaar de grootste lol eraf en vind de eigenaresse het sneu voor de 2 dames omdat ze weinig /steeds minder aandacht krijgen. Ze heeft al die jaren buiten gewoond in een dubbel hok en mocht 1 á 2x per week heel eventjes in een ren om de pootjes te strekken. Dat is natuurlijk veels te weinig ruimte en dus ook een van de redenen waarom we dus een nieuw huisje zoeken! Verder is ze ontzettend lief, ook naar kinderen, en is ze gemakkelijk in de omgang. Ze moet wel eventjes wat wennen maar wanneer ze eventjes in de nieuwe situatie is past ze zich makkelijk aan. Ook is ze makkelijk qua eten en is ze vriendelijk naar andere konijnen.


Flaps
Leeftijd: 09-2019
Ras: Hollander wit/bruin
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Beetje
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 01-02-2023

Je ziet het al op de foto's natuurlijk... Deze knappe dame heeft haar hoofdje scheef staan. Toen ze 1,5 jaar oud was is er iets gebeurd met schoonmaken (eigenaresse weet niet wat) waardoor haar hoofdje nu soms zo staat. Met stress is dit erger (foto's maken was heel spannend) terwijl als ze op haar gemak is staat die vrijwel recht. Ze is een paar keer geheel door de arts onderzocht en er was niks raars te vinden, ze is ook behandelt tegen EC maar ook dit was het niet (gelukkig). Dus heeft ze leren leven met een soms ietwat scheef hoofdje. Het ziet er raar uit maar zelf heeft ze er totaal geen last van! Ze rent rond, eet en drinkt goed en gedraagt zich als een normaal konijn.

Ze heeft al die jaren buiten gewoond in een dubbel hok met haar vriendin en mocht 1 á 2x per week heel eventjes in een ren om de pootjes te strekken. Dat is natuurlijk veels te weinig ruimte en dus ook een van de redenen waarom we dus een nieuw huisje zoeken! Verder is ze ontzettend lief, ook naar kinderen, en is ze gemakkelijk in de omgang. Ze moet wel eventjes wat wennen maar wanneer ze eventjes in de nieuwe situatie is past ze zich makkelijk aan. Ook is ze makkelijk qua eten en is ze vriendelijk naar andere konijnen.


Gereserveerd t/m 25-03-2023

Saartje
Leeftijd: 12-05-2019
Ras: Hangoor bruin
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 01-03-2023

Knappe Saartje is naar de opvang gebracht omdat haar vriendje overleden is en de baasjes hebben besloten geen 2de konijn meer erbij te willen nemen voor Saartje, dus op deze manier krijgt Saartje weer een 2de kans. Ze is een hele lieve, nieuwschierige en zelfverzekerde dame die duidelijk aan mensen gewend is. Ze is dan ook niet snel onder de indruk en vindt het allemaal wel prima. Saartje is met 6 maanden oud geadopteerd door haar vorige baasjes om als vriendinnetje voor Bobo oor het leven te gaan. Ze hadden een dubbelhok als basismet een ren eraan van 3 x 3 meter en liepen voor de rest los door de tuin. Saartje houdt enorm van: Tunnels, wilgenbruggetjes, speelballen, snoepstaven & rollinies snoepjes (je weet wel van die balletjes). Verder is ze superzindelijk, een makkelijke eter en is ze een goede echtgenote!


Melle
Leeftijd: 2 jaar
Ras: Hangoor bruin/wit
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 03-03-2023

Over Melle weet ik tot nu toe vrij weinig te vertellen. Ze is naar de opvang gebracht omdat ze niet klikte met het bestaande koppeltje van het baasje. Dus een eigen vriendje gaat haar echt goed doen! Haar vorige baasje heeft Melle overgenomen van haar broer, want die had Melle van mensen die haar niet meer wilden (kinderen keken er niet meer naar om) maar die wisten ook weinig over haar te vertellen. Al met al een vrij hobbelige weg dus... In ieder geval willen wij Melle graag een 2de kans bieden en haar dus koppelen aan een lief vriendje waar ze haar leventje mee kan slijten. Ze is een lieve, nieuwschierige dame die zich goed aanpast aan situaties. Ze is vriendelijk naar mensen en is een makkelijke en goede eter. Ze houdt van graven in een zandbak en wortelgroen is haar favoriet!

 

Haar hoofd staat wat scheef, ze is hiervoor behandelt maar ze heeft er verder geen last van. 


Sietske
Leeftijd: 4,5 jaar
Ras: Voskonijn blauw/wit
Formaat: Dwerg konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective + normale korrel
In opvang vanaf: 10-03-2023

Sietske is in de opvang gekomen omdat ze nu 1,5 jaar alleen zit en de baasjes merken dat het toch beter is als ze minstens een nieuw vriendje krijgt. Ze heeft altijd in een groepje geleefd van 5 konijnen maar met de tijd is de groep gekrompen en is zij als laatste overgebleven. Ze heeft 24/7 los in de tuin gewoond met als nachthok de garage. Ze is dus geen "hok konijn" en heeft dus gewoon lekker de ruimte nodig. Een grote ren zou zeker voldoen! Ze is een sociaal konijn naar andere konijnen toe maar super tam is ze (nog) niet. Ze is een supermakkelijke eter, ze eet echt alles wat ze krijgt en is ook niet vast aan 1 brok gewend. 


Bounty
Leeftijd: 6 jaar
Ras: wit/bruin
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 11-03-2023

Bounty is samen met haar zusje(?) samen binnen gebracht in de opvang omdat de baasjes te weinig tijd hebben en ze dus niet meer de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Ze heeft ze beide overgenomen van mensen toen ze 1 jaar oud waren en heeft ze nu zelf 5 jaar lang gehad. Ze hebben al die tijd samen buiten gewoond in een ren van 2 x 5 meter waar een nachthok in stond. Ze is honden gewend en lief, nieuwschierig en vriendelijk van karakter. 


Stippel
Leeftijd: 6 jaar
Ras: wit/zwart
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 11-03-2023

Stippel is samen met haar zusje(?) samen binnen gebracht in de opvang omdat de baasjes te weinig tijd hebben en ze dus niet meer de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Ze heeft ze beide overgenomen van mensen toen ze 1 jaar oud waren en heeft ze nu zelf 5 jaar lang gehad. Ze hebben al die tijd samen buiten gewoond in een ren van 2 x 5 meter waar een nachthok in stond. Ze is honden gewend en lief, nieuwschierig en vriendelijk van karakter.  Ze kijkt wel wat meer de kat uit de boom maar als ze eenmaal gewend is gaat ze graag op avontuur!