Op deze pagina vind je alle dames die gewend zijn om buiten te wonen. I.v.m. te grote temperatuurverschillen in de herfst & winter kunnen deze dames niet naar binnen verhuizen.

Omdat konijnen gezelschapsdieren zijn is het enorm belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten!

Heb je zelf al 1 of meerdere konijnen? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Zelf raad ik altijd 1 gecastreerde ram met 1 of meerdere voedsters aan.


Pip
Leeftijd: 5 jaar
Ras: Black & tan
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
Reden afstand: Scheiding
In opvang vanaf: 17-02-2024

Wauw een black en tan dame! Ik vind het zelf een hele mooie kleur en bij deze dame past ook nog eens een leuk karakter! Pip is een hele nieuwsgierige dame die graag op onderzoek uitgaat. Ze is enorm nieuwschierig en weet wat ze wilt. Ze houdt enorm van graven, boomschors knagen & ook qua eten is ze niet de lastigste. Alle groentes gaan er makkelijk in en ook voor hooi draait ze haar pootje niet om. Ze is kinderen gewend maar geen echt knuffelkonijn, ze komt wel graag bij je kijken maar oppakken enz. vind ze gewoon niet zo leuk. Ze is dan ook een echte avonturier! Helaas i.v.m. een scheiding heeft haar baasje afstand moeten doen met veel pijn in haar hart.


Truusje
Leeftijd: 01-2-2021
Ras: Japanner zwart/creme
Geslacht: Voedster (gesteriliseerd)
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Een beetje
Type brok: Selective
Reden afstand: Vriendje overleden
In opvang vanaf: 14-03-2024

Zoals je kan zien is Truusje een echt fotomodel! Ze is niet bang voor mensen, staat graag in de spotlight en is ook nog eens hartstikke knap! Helaas is haar vriendje Gijsje overleden op 25-01-2024... De eigenaren waren enorm verdrietig door dit grote verlies en wilden dan ook graag voor Truusje blijven zorgen. Er stond geen nieuw vriendje meer voor Truusje op de planning maar haar baasjes merkten dat ze niet meer zichzelf is en dus echt wel nood heeft aan gezelschap. Daarom hebben ze de keus gemaakt haar naar mij te brengen en zo op zoek te gaan naar een nieuw plekje. Dus stel ik jullie graag voor aan Truusje! Ze is een hele lieve, nieuwschierige en soms rustige dame. Ze gaat ook wel eens graag op avontuur en heeft dan ook meerdere hobby's zoals in de regen zitten en lekker graven. Groente is ze nog niet echt gewend dus dat bouw ik in de opvang rustig met haar op maar waar ze echt alles voor doet, ja, je mag haar zelfs hiervoor wakker maken... Dulci bleuberry snoepjes. Ook vers gras en paardenbloem staat bovenop haar menukaart en verder eet ze goed hooi & haar brokjes. Ze is een enorm makkelijke & lieve dame.


Blacky
Leeftijd: 2 jaar
Ras: Spitsoor - zwart
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale korrel
Reden afstand: Overgenomen van gezin - past niet in eigen groep konijnen
In opvang vanaf: 24-05-2024

Ach Blacky toch... Ze heeft de afgelopen tijd heel wat meegemaakt in haar leventje. Je merkt dat ze daardoor wat onzeker is dus ook voor haar zoek ik een heel leuk, lief & fijn huisje waar ze de tijd krijgt helemaal weer op te bloeien! Ze heeft tot 6 maanden geleden samen gezeten met haar vriendje maar die is helaas overleden. Zo is ze terecht gekomen bij haar laatste baasje die haar heel graag een fijn huisje had aangeboden. Deze lieve dame heeft een groep van 5 konijnen waar Blacky helaas niet in past... Dus ik ben opzoek naar iemand die Blacky een fijn huisje wilt bieden met 1 heel lief vriendje! Ze heeft haar hele leven buiten gewoond en vindt dat helemaal het einde. Ze is lekker de ruimte gewend en doet dan lekker haar ding. Ook houdt ze van eten en komt ze graag eens bij je kijken of je wat lekkers hebt. Haar favoriete snacks zijn sla, appelschil & een worteltje.


Sandy
Leeftijd: 2 jaar
Ras: Hollander 3 - kleur
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja (opbouwend)
Type brok: Normale korrel
Reden afstand: Geadopteerd in 03-2024 --> maken ruzie, geeft stress
In opvang vanaf: 29-05-2024

Sandy is vanuit Amsterdam naar mij gebracht, wauw! Deze dame is dit jaar naar een kinderboerderij gebracht daar (reden onbekend) en was daar dus ook ter adoptie. Haar laatste baasjes hebben al 5 jaar konijnen gehad en wilden dus graag weer een nieuw koppeltje een fijn huisje bieden. Op aanvraag zijn parel & Sandy op de kinderboerderij gekoppeld maar helaas was dit geen match made in heaven want tjah... 2 voedsters gaat vrijwel nooit goed. Helaas door de gezondheid van hun baasje & de stress die het oplevert met 2 konijntjes die niet samen kunnen hebben ze besloten afstand van ze te doen om zo beide een eigen vriendje (we gaan deze keer voor een gecastreerde ram) en huisje te vinden waar ze het helemaal naar hun zin gaan krijgen.

Sandy is helaas gebeten door haar "vriendin" Parel, gelukkig zijn bijna alle wondjes geheeld en is ze klaar voor een nieuw avontuur! Ze is heel makkelijk en rustig in de opvang maar ze heeft wel een lief vriendje nodig die haar vertrouwen in andere konijntjes gaat herstellen. Naar mensen is ze in ieder geval super vriendelijk & nieuwschierig dus dat komt helemaal goed. Ze heeft altijd buiten gewoond en is daar het beste op haar gemak. Ze vindt graven & knagen erg leuk maar ze kan ook gewoon haar schoonheidsslaapjes pakken als ze daar zin in heeft. Die schoonheidsslaapjes werken in ieder geval goed want ik vindt haar een prachtige dame!


Roosje
Leeftijd: 13-01-2023
Ras: Hangoor witoor - bruin/zwart
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale / gemengde korrel
Reden afstand: Vriendje overleden i.v.m. marter - baasjes laten haar niet meer loslopen en vinden dit zielig.
In opvang vanaf: 01-06-2024

Deze dame heeft een echt mooie meisjes naam: Roosje! Ze is een lieve, leuke, spontane & nieuwschierige dame in de bloei van haar leven. Helaas is haar vriendje 08-2023 overleden i.v.m. de aanval van een marter en zit ze sinds die tijd alleen... Ze mochten voorheen 24/7 los in de tuin lopen maar door dit ongeluk durven de baasjes dit niet meer aan en zit ze dus alleen nog maar in haar hok. Gelukkig weten ze dat dit niet het goede konijnenleventje is en hebben ze haar afgestaan met de hoop op een mooie toekomst met veel ruimte & een lief vriendje. Ze hebben Roosje als jong konijntje gekocht same met Vlekkie en heeft sindsdien bij haar baasjes gewoond. Ze is ontzettend nieuwschierig, lief & kinderen gewend. Verder vindt ze graven heel erg leuk, is ze zindelijk, een makkelijke eter & houdt ze ook enorm van groente. 


Roosje
Leeftijd: 2019
Ras: Hangoor rood
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale / gemengde korrel
Reden afstand: Hond kan er niet mee overweg + kinderen geven ze niet meer de aandacht
In opvang vanaf: 03-06-2024

Deze knappe dame woont vanaf klein af aan bij haar baasjes in een mooi buitenverblijf. Ze had daar een groot nachthok met een mooie tunnel die uitkwam op een ren van 4 x 2 meter waar ze 24/7 in rond konden lopen. Dus zoals je kan lezen heeft ze het nooit slecht gehad. Helaas door hun hond die gek van ze word + kinderen die in de puberleeftijd zijn en er geen aandacht aan besteden hebben ze besloten ze te herplaatsen zodat ze weer lekker de aandacht gaan krijgen die ze verdient. Roosje is een mooie, lieve, rustige & onderdanige dame die even de kat uit de boom kijkt. Maar als ze eenmaal gewend is, is ze een hele leuke en vrolijke dame die van het leven geniet. Ze houdt enorm van eten zoals je misschien al kunt zien & ze is dan ook niet kieskeurig. Ze is kinderen gewend, zindelijk, tam & is opzoek naar een leuk huisje waar ze lekker kan rond scharrelen.


Jumper
Leeftijd: 2019
Ras: Hangoor chinchilla /wit
Geslacht: Voedster
Gewichten: KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale / gemengde korrel
Reden afstand: Hond kan er niet mee overweg + kinderen geven ze niet meer de aandacht
In opvang vanaf: 03-06-2024

Jumper woont vanaf klein af aan bij haar baasjes in een mooi buitenverblijf. Ze had daar een groot nachthok met een mooie tunnel die uitkwam op een ren van 4 x 2 meter waar ze 24/7 in rond konden lopen. Dus zoals je kan lezen heeft ze het nooit slecht gehad. Helaas door hun hond die gek van ze word + kinderen die in de puberleeftijd zijn en er geen aandacht aan besteden hebben ze besloten ze te herplaatsen zodat ze weer lekker de aandacht gaan krijgen die ze verdient. Jumper is een hele enthousiaste en ondernemende dame die graag op ontdekkingsreis gaat. Alles is interessant en ze moet echt alles zien. Ze houdt van rennen, spelen, buizen & ook kinderen vindt ze leuk. Ze is goed tam, zindelijk en een hele makkelijke eter.