Een kijkje in de opvang

Graag willen we je laten zien hoe de opvang eruit ziet! We snappen dat je wilt weten hoe de beestjes erbij zitten en waar ze vandaan komen. We vinden het dan ook fijn dat je dit wilt weten. Dus bij deze een kleine "rondleiding" in en rondom de opvang.

 

 

 

We beginnen bij het begin met onze kleine rondleiding! Op deze foto zie je de poort bij welk huis je moet zijn. Helaas geeft de navigatie soms het verkeerde huis aan (56a) en dat is bij de buren. Die hebben geen konijnen of cavia's alleen maar een hond... Dat is niet zo handig natuurlijk!

Dus even aanbellen bij het huis met de groene heg, groene poort en het cavia bordje! Niet zomaar naar binnen lopen i.v.m. de waakhond.


 

 

 

Hier zie je de voorkant van onze opvang, geen zorgen als je langskomt zorg ik dat de honden binnen zijn!

Zoals je ziet hebben we 2 grote ramen in de opvang  zodat we extra veel lichtinval hebben en de beestjes in de grotere kooien naar buiten kunnen kijken. Daarnaast is er dus genoeg ventilatie.


 

 

 

 

Pas maar op voordat je binnenkomt! Zoals je ziet zitten er veel gevaarlijke konijnen en cavia's bij ons! (Gevaarlijk schattig natuurlijk...)


 

Op deze foto's (klik op foto om te vergroten) kun je onze hokken goed zien. In december 2019 hebben we ze helemaal nieuw gebouwd. We hebben er nu 16 in totaal met de afmetingen 1.10 cm X 0.60 cm per hok.

Er ligt vinyl op de bodem zodat het niet vochtig word en we hebben ervoor gezorgd dat ze hokken mooi open zijn van voor zodat de beestjes alles goed kunnen zien en veel lichtinval hebben.


 


Zo ziet een hok van binnen uit, voor het idee: Er zit een middelmaat konijn in, je kan dus zien hoeveel ruimte ze hebben.

We hebben ook trapjes (niet te zien op de foto) waardoor je 2 verdiepingen kan maken en de beestjes nog meer ruimte hebben.


Dit is de vaste ren die we hebben, deze gebruiken we voor koppelingen om te kijken hoe het gaat. Maar ook voor speeluurtjes zodat ze konijnen of cavia's even fijn kunnen rondlopen als ze dat willen.

We laten ze soms ook gewoon los door de hele opvang rennen dan ze even heel hard uitrennen zodat ze hun energie kwijt zijn.


 

We hebben sinds 09-2020 een buitengedeelte erbij (dankzij donaties). We hebben dan ook 7 extra hokken erbij waardoor we nog meer diertjes kunnen opvangen. Het zijn 4 buitenhokken met verdiepingen en 3 flatverdiepingen. Deze zijn ook te reserveren voor vakantie opvang.


Vanaf 10-05-2021 hebben we uitbreiding gemaakt in de opvang. Dit is een mooi tuinhuis van 3 x 3 meter, waar we twee rennen in hebben gemaakt van 3 x 1.5 meter. Dit is bestemd voor:
- Groepen cavia's/konijnen
- Grote konijnen
- Koppelvakanties 
- Vakantie gelegenheid

Er staan grote bakken met bodembedekking in, water +drinkflessen en veel speelgoed met huisjes zodat ze lekker kunnen ravotten.