Graag laat ik je zien hoe de opvang er van binnen & buiten uitziet.
Zo kun je van te voren al zien hoe de beestjes bij mij wonen en hoe ze verzorgt worden, dat geeft toch wel een fijn gevoel.

Dus beginnen we met een kleine rondleiding door Het Zoekende Keuteltje.

Aankomst bij Het Zoekende Keuteltje

 

Misschien is het even zoeken, maar met de borden is het moeilijk te missen!
Bij de oprit hangt een bord met een pijl naar rechts, het is de bedoeling dat je naar het huis toeloopt. Ook daar zie je een groot bord hangen met het logo, hierop is duidelijk te lezen dat je eerst moet aanbellen. Ik kom je dan voren ophalen.


Binnen in de opvang

 

Nu gaan we verder naar het binnen gedeelte van de opvang.
In de winter zitten hier de konijnen & cavia's die binnen gewend zijn. We hebben dan ook een verwarming met temperatuur regeling zodat het een constante temperatuur is. In de zomerperiode staan de ramen open voor verse lucht en als het heel heet wordt staat er een airco die de opvang afkoelt. Verder hangt er constant een vliegenlamp, zijn er 2 grote ramen voor veel lichtinval en hangen hier in de zomer hordeuren voor zodat er geen insecten naar binnen kunnen vliegen.

De hokken & kooien in de opvang

In de opvang hebben we verschillende soorten hokken & kooien.

- 16 normale hokken

- Dubbele hokken (deze zijn te realiseren d.m.v. een trapje tussen 2 normale hokken)

- 3 grote kooien

- 1 uitloop ren

1.10 x 0.60 meter

2x 1.10 x 0.60 meter

1.60 x 0.80 meter

1.45 x 0.70 meter

Alle dieren in de opvang krijgen een bodembedekking die ze prettig vinden, wordt alles heel goed schoon gehouden en staat goede verzorging op de 1ste plek. Dit houdt in dat ze iedere dag onbeperkt hooi kunnen eten, goede voeding krijgen en natuurlijk niet te vergeten iedere dag iets lekkers. Dit wordt afgewisseld met groente, fruit en kruiden. In de warmere maanden wordt er ook vers gras gegeven.

Ook krijgt ieder diertje bij ons in de opvang genoeg beweging en speelgoed. Ze mogen dan ook om beurten in de speel-ren om hun pootjes te strekken.

 

Buitengedeelte van de opvang

Buitenhokken

Ook heeft de opvang een buitengedeelte, dit is in de winter voor alle konijnen en cavia's die buiten gewend zijn. In de zomer met lekker weer kunnen alle beestjes hier gehuisvest worden. De huisvesting buiten bestaat uit:
- 3 Ferplast hokken van 1.25 × 0.62 meter
- 5 Ferplast hokken van 1.05 × 0.62 meter
- Flat met 3 losse verdiepingen van 1.80 × 0.60 meter

 

Het tuinhuis

De opvang heeft ook een mooi & groot tuinhuis ter beschikking voor:
- Koppelvakanties
- Groepen cavia’s of konijnen
- De grotere rassen konijnen
- Uitloop voor te spelen & te rennen

Het tuinhuis is ingedeeld in 2 rennen van 1.5 × 3 meter, en staan er 2 grote kooien van 1.40 meter lang in. Ook hier is natuurlijk gedacht aan de juiste verzorging: Er is een dakraam voor veel lichtinval, er komt veel frisse lucht naar binnen door de 2 deuren aan de voorkant, er is een airco aanwezig voor hete dagen en hangt er altijd een vliegenlamp op. 

* Op de foto's in het tuinhuis zijn 2 Franse hangoren te zien van beide +/- 6 KG.