Op deze pagina vindt je alle koppels of groepen in de opvang die gewend zijn om buiten te wonen.
We houden hier nu extra rekening mee i.v.m. het temperatuurverschil.

De konijnen die je hieronder allemaal ziet zitten al een lange(re) tijd samen, superhandig! Zo weet je zeker dat ze goede vriendjes zijn en hoef je dus niet meer te koppelen. Perfect voor als je zelf een koppeltje wilt adopteren.

Als je een groepje wilt maken met konijnen van onze opvang of die van jezelf (erbij) wil ik je daar graag mee helpen door middel van een koppeling. Neem hierover contact met me op om te kijken wat mogelijk is.


Pluisje & Lilly
Leeftijd: 03-03-2019 & 15-05-2021
Ras: NHD wit - bruinoog & NHD blauw / wit
Geslacht: Voedster & ram (beide gecastreerd)
Gewichten:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Versele Laga
Reden afstand: I.v.m. verhuizing niet konijn vriendelijke tuin + te weinig tijd & plek
In opvang vanaf: 29-05-2024

Kijk hoe leuk ze zijn! Dit knappe koppeltje zoekt samen een huisje waar ze weer lekker kunnen rondrennen. I.v.m. een verhuizing en aanpassing van de tuin was het niet meer mogelijk deze knapperds ruimte te kunnen geven en zitten ze nu al een tijdje alleen in hun buitenhok en worden ze af en toe eruit gehaald om even te kunnen rennen. Hun baasjes weten ook dat dit niet het konijnenleventje is wat ze hun gunnen en hebben daardoor de moeilijke keus gemaakt ze naar mij te brengen, met veel pijn in hun hart! Wat je moet weten over deze 2 knapperds: 

De baasjes hadden eerst alleen Pluisje, hij woonden toen binnen maar ze merkten dat hij alleen was en hebben toen Lilly aangeschaft voor hem als vriendin, dit was meteen liefde en zitten tot nu toe als heerlijk getrouwd stel samen (vanaf 02-10-2021 samen). Ze hebben de afgelopen jaren lekker buiten gewoond met eerst een grote ren aan hun hok wat ze helemaal ge-wel-dig vinden! Ze deden dan lekker hun eigen ding zoals rennen, graven & door tunnels crossen. Ook zijn ze heel goed tam & zijn ze kinderen gewend. Ze zijn heel makkelijk qua eten en dan ook totaal niet kieskeurig. 


Bleu Eye & Madeliefje
Leeftijd: 02-2020 & 04-2020
Ras: Dwerg hangoorvoskonijn wit/blauwoog & Minilop isabella
Geslacht: Voedster & ram (beide gecastreerd)
Gewichten:
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Opbouwend
Type brok: Selective
Reden afstand: Te weinig tijd i.v.m. gezin + verhuizing (misschien) buitenland
In opvang vanaf: 29-05-2024

Is dit niet een ontzettend knap stelletje? Ze zijn beide klein van formaat maar met een groot hartje! Ze zijn ontzettend lief, nieuwschierig en al goed tam! Ze zitten nu 2,5 jaar samen en dit gaat ontzettend goed! Zoals alle konijntjes ruimte nodig hebben zijn deze 2 dat ook echt gewend, ze hebben altijd in een grote voliére van 21 vierkante meter gewoond waar ze heerlijk ronden ravotten. Bleu Eye vindt graven echt helemaal geweldig & Madeliefje vindt het heerlijk om rond te kunnen hupsen en te chillen. De eigenaresse heeft Bleu Eye als opgevangen toen hij nog een baby was met zijn 5 broertjes/ zusjes & madeliefje heeft ze met 6 maanden oud ergens weg kunnen redden waar ze niet zo goed zat. Dus beide zijn gelukkig helemaal samen kunnen opbloeien maar helaas door een te druk gezinsleven en komende verhuizing heeft hun bazin afstand moeten doen. Dus deze 2 gezellige mupjes zijn opzoek naar een nieuw huisje waar ze weer lekker verder kunnen genieten van het goede leven.


Snuf & Funs
Leeftijd: 4,5 jaar & 5 jaar
Ras: NHD Bruin & NHD isabella
Geslacht: Voedster & ram
Gewichten:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks
Reden afstand: Allergie zoon
In opvang vanaf: 31-05-2024

Ahh... Weer 2 knappe en lieve hangoren die een nieuw huisje zoeken! Snuf & Funs wonen al hun hele leventje samen bij hetzelfde gezin. Helaas door de allergie van de zoon moeten ze met veel pijn in hun hart afstand doen. Ze zijn beide ontzettend nieuwschierig lief & rustig. Snuf neemt wel echt het voortouw en Funs hobbelt daar rustig achteraan. Ze zijn kinderen gewend, hun grootste hobby is graven maar ze kunnen ook heerlijk genieten van het zonnetje. De baasjes noemen hun beide heel makkelijk, ook qua eten, verzorging enz. Ze zijn gewoon gemoedelijk in de omgang. Ze hebben altijd in een buitenhok gewoond maar mochten overdag lekker door de tuin rennen, de laatste tijd wonen ze in een ren. Gelukkig vinden ze dit prima en zijn ze niet veeleisend. Maar een fijn konijnenleventje willen ze wel graag hebben.