Op deze pagina vindt je alle koppels of groepen in de opvang die gewend zijn om buiten te wonen.
We houden hier nu extra rekening mee i.v.m. het temperatuurverschil.

De konijnen die je hieronder allemaal ziet zitten al een lange(re) tijd samen, superhandig! Zo weet je zeker dat ze goede vriendjes zijn en hoef je dus niet meer te koppelen. Perfect voor als je zelf een koppeltje wilt adopteren.

Als je een groepje wilt maken met konijnen van onze opvang of die van jezelf (erbij) wil ik je daar graag mee helpen door middel van een koppeling. Neem hierover contact met me op om te kijken wat mogelijk is.


Jet & Joep
Leeftijden: 2020
Ras: Franse hangoor wit/zwart & NHD grijs
Formaat: Groot & normaal
Geslachten: Gecastreerde voedster & gecastreerde ram
Gewichten: 3,5 KG en 11 KG
Drinken uit: Fles & Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale & gemengde brok
In opvang vanaf: 24-10-2022

Oh wat jammer! Deze schatjes waren vrijwel meteen gereserveerd maar na bijna 2 weken hebben de mensen afgezegd... Geen idee waarom het begon mij ook allemaal een beetje vreemd te worden. Dus we zijn opzoek naar een nieuw superleuk & gaaf huisje voor deze 2 lieverds! Zoek je nou echt hele leuke, lieve en makkelijke konijnen dan zijn Jet & joep misschien wel wat voor jou! Ik kan altijd wel om ze lachen omdat ze zo lief zijn en echt tot leven beginnen te komen. Beide waren wel wat te dik toen ze naar de opvang kwamen maar ze staan nu op een strikt dieet waardoor Jet al wat is afgevallen en ook hun vacht er al goed uitziet. Begrijp me niet verkeerd want ze hebben het enorm goed gehad bij de vorige baasjes! Ze hebben daar altijd door de tuin los mogen lopen waarvan ze echt kunnen genieten. Deze 2 zijn dan ook onafscheidelijk en gaan altijd samen op pad, ze worden ook heel erg graag geaaid en jet laat zich zelfs makkelijk optillen. Hou er wel rekening mee dat Jet wat groter van formaat is en dus echt wel wat meer ruimte nodig heeft en dus ook een nachthok wat aan haar maat voldoet! Een 2 verdieping hok gaat het dus niet worden, een honden of kippenhok zou wel kunnen.


Comet & Bleu
Leeftijden: 3 jaar & 1 jaar
Ras: Leeuwenkop japanner grijs/wit & NHD blauw
Formaat: Dwerg
Geslachten: Gecastreerde ram & voedster
Gewichten:
Drinken uit: Fles & Bak
Groente gewend: Een beetje
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 24-02-2023

Met heel veel pijn in het hart en met heel veel nadenken heeft het baasje van Comet & Bleu afstand van ze gedaan. Helaas was de situatie niet goed voor de konijntjes en het baasje zag duidelijk dat haar konijntjes het beter moesten krijgen, ook al deed ze er alles aan wat binnen haar bereik lag!

De eerste huisvesting die ze hebben gehad was buiten in een ren van 1.5 x 1.5 meter + nachthok + los in de tuin. De afgelopen tijd hebben ze alleen in een nachthok gezeten en konden ze af en toe even hun pootjes op de badkamer strekken. Ze zijn beide echt buitenkonijntjes maar met beter weer vinden ze het helemaal niet erg om gezellig naar binnen te komen om bij je op de bank te zitten.

Ze zijn beide heel aanhankelijk, zindelijk (wc + papierkorrels), ze luisteren naar het woordje: NEE als iets niet mag. En houden van kruidenhooi.
Ze houden ook van speelballetjes, vooral degene waar je brokjes in kan doen. Dus een korte samenvatting van deze 2 knapperds:
Beide zijn hartstikke lief, nieuwschierig, aanhankelijk en ze houden ervan om verwend te worden.

De lieve en eerlijke informatie van het baasje zelf:
Comet (2,5 – 3 jaar oud) is een super vrolijk, speels, gevoelig en energiek mannetje die tevens heel mensgericht is en heel graag geaaid wordt; hier gaat hij ook (languit) voor liggen. Hij is oplettend en hoort elk geluidje, waardoor hij ook wat oplettender en banger kan zijn dan zijn vriendin Blue. Maar, op het moment dat hij iets wil ontdekken (bijvoorbeeld .. de gang) stapt hij dapper over zijn angst heen en volgt zijn nieuwsgierigheid; echt een stoere man, met een heel klein hartje. Hij 'snapt' dat iets niet helemaal de bedoeling is als ik streng 'nee' zeg en stopt er dan mee, maar omdat het zo een gevoelig aagje is krijgt hij erna altijd een extra knuffel van mij zodat hij voelt dat we nog 'vrienden' zijn (dit geld ook voor Blue!!). Zodra hij je goed kent en vertrouwt zal hij vast ook extra steun-knuffels komen vragen wanneer hij iets spannend vind. Voor zijn vriendin Blue is hij de liefste man die ze zich kan wensen, hij knuffelt haar constant.

Blue is 1 jaar oud nu. Zij is heel lief, kalm, onderzoekend en niet zo snel van haar stuk te krijgen. Meestal gaat Blue voorop als er iets spannends gebeurt als 'nieuw terrein ontdekken' waarna haar maatje Comet volgt. Ook Blue houdt er heel erg van om geaaid te worden en ook zij komt 'vragen' voor aaitjes door haar hoofd onder je hand te duwen of tegen je been aan te duwen met haar neusje. Hiervoor gaat ze graag lekker (languit) liggen. Naast haar prachtige uiterlijk is zij een super lieve stoere rustige dame en is zij ook heel lief naar maatje Comet die zij vaker knuffelt.

Beiden worden niet zo graag opgetild. Comet is dan echt bang en als het hem echt te lang duurde heeft hij mij wel eens (2 keer) een waarschuwings-beetje gegeven, waarvan ik alleen even schrok en echt niet bloedde ofzo hoor. Het is een lieverd, maar hij was dan echt even te bang. Blue heeft zelfs nooit een waarschuwingsbeetje gegeven, maar optillen altijd zo voorzichtig en kort mogelijk voor deze twee konijntjes. Ik gaf ze dan zelf vaker een brokje haha.

Bij mij en mijn ex woonden zij in een Ferplast Cottage met ren. Qua ruimte was dit aan de krappe kant voor hen, maar ochtends en avonds mochten zij altijd zolang ik thuis was door de tuin rennen en dat vonden ze geweldig!! Ze vinden het heerlijk om lekker de tuin te verkennen, sprintjes te trekken en binkies te maken. Comet heeft hier nog meer behoefte aan omdat hij een stuk meer energie heeft die hij kwijt 'moet'; het is zijn 'ontspanning'. Heel leuk ook voor de baasjes om ze zo door de tuin te zien rennen. Het is echt een leuk stel en de vrolijkheid spat er echt vanaf want met name Comet is echt een vrolijk binkie clowntje als hij lekker de ruimte krijgt om te rennen.

P.S.: een zandbak?? Daar worden ze ook super blij van!! :) en van wilgentunnels of speeltjes!


Sjnoef & Bubble
Leeftijden: 5 jaar
Ras: Hangoor wit/grijs & Leeuwenkop zwart
Formaat: Normaal
Geslachten: Gecastreerde ram & voedster
Gewichten:
Drinken uit: Fles & Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Kasper Fauna Food
In opvang vanaf: 02-03-2023

Deze 2 mupjes zijn niet onbekend bij mij in de opvang. Ze zijn +/- 2 jaar geleden voor de eerste keer binnen gebracht i.v.m. te weinig tijd en dat is deze keer helaas ook weer het geval. Ze zijn dan ook al die tijd al samen en een zeer hecht koppeltje! Ze hebben bij hun laatste baasjes onder een speelhuis geleefd in een ren van 2.5 x 2.5 meter met een nachthok eraan vast. Daarnaast mochten ze soms ook los in de tuin rondrennen. Beide zijn erg lief maar kijken wel eerst de situatie voorzichtig aan, ze hebben wel wat tijd nodig om te wennen. Voor wat lekkers komen ze dan ook graag kijken en ze zijn het meest op hun gemak als ze hun eigen ding kunnen doen. Een huisje met niet al te jonge kinderen zou perfect zijn!


Spek & Ei
Leeftijden: 04-2021
Ras: Minilop zwart/wit & Voskonijn bruin/wit
Formaat: Dwerg & Normaal
Geslachten: Gecastreerde ram & voedster
Gewichten: 1,88 KG & 2,30 KG
Drinken uit: Fles & Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks
In opvang vanaf: 04-03-2023

Ik vind de namen van deze 2 echt geweldig! En zo is het ook echt! Dit zijn 2 dikke maatjes bij elkaar.
Ei (de ram) komt van een nestje bij mensen thuis vandaan en Spek is bij een winkel gekocht. Ze zitten al vanaf jongs af aan samen en zouden niet meer zonder elkaar kunnen. Ze hebben altijd buiten in een dubbelhok gewoond met een ren eraan vast van +/- 2 x 2 meter (overdekt). Ze zijn kleine hondjes gewend en zijn beide heel erg tam en lief. Ze gaan graag samen op avontuur alleen spek heeft wat meer tijd nodig om even te wennen. Maar wanneer Ei gaat komt zij er vrolijk achteraan! Ze zijn zindelijk, makkelijke eters en erg lief van karakter.


Pluisje, Pixie, Pien & Paco
Leeftijden: 24-06-2019 (2x) & 30-10-2019 (2x)
Ras: Japanner zwart/bruin voskonijn, Wit/bruin voskonijn, Bruin konijn & blauw voskonijn
Formaat: Normaal
Geslachten: Gecastreerde ram & 3x voedster
Gewichten:
Drinken uit: Bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks
In opvang vanaf: 04-03-2023

Dit is zo'n ontzettend leuk 4-tal! Deze knapperds heb ik op 19-10-2021 aan elkaar mogen koppelen en sindsdien gaan ze als een vrolijke groep door het leven!  Maar helaas loopt het niet zoals je zelf soms zou willen en hebben de baasjes de keus moeten maken om afstand van ze te doen. De konijntjes hebben het dan ook tot de laatste minuut bij hun thuis absoluut niet slecht gehad! Ze hadden een buitenhok met grote ren eraan vast zodat ze de hele dag lekker konden rondscharrelen. Hun brokjes kregen ze altijd om 19:00 in de avond zodat ze netjes het nachthok ingingen om daar de rest van de avond door te brengen. Ze zijn allemaal goed zindelijk (wc + korrels) en zijn allemaal op hun eigen manier hartstikke leuk! Ze zijn allemaal enorm nieuwschierig en gaan graag op avontuur. Ze houden van tunnels, groente, snoepjes, kruiden en voor wat mensenaandacht komen ze graag kijken! Ook komen ze uit je hand eten en zijn ze niet bang aangelegd.


Sem & Saar
Leeftijden: 2 jaar
Ras: Wildkleur & zwart/wit konijn
Formaat: Normaal
Geslachten: Gecastreerde ram & voedster
Gewichten:
Drinken uit: Bak & fles
Groente gewend: Nee (wordt opgebouwd in opvang)
Type brok: Normale biks
In opvang vanaf: 10-03-2023

Dit leuke duo zit al vanaf baby af aan samen en zijn nu nog steeds onafscheidelijk! De baasjes hebben ze gekocht toen ze nog jong waren en hebben ze nu afgestaan omdat het helaas niet samen gaat met de hond, die is zo gefixeerd op ze dat het niet meer gezellig is. Beide zijn superlief, tam, nieuwschierig en ze zijn kinderen gewend. Ze hebben altijd in een dubbenbuitenhok gewoond en liepen voor de rest van de dag los in de tuin. Ze vinden rondwandelen, eten en graven erg leuk! Een graafbak zou dan ook superleuk voor ze zijn. 


Stippel & Bounty
Leeftijd: 6 jaar
Ras: wit/bruin & wit/zwart konijn
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedsters
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 11-03-2023

Stippel & Bounty zijn samen binnen gebracht in de opvang omdat de baasjes te weinig tijd hebben en ze dus niet meer de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Ze heeft ze beide overgenomen van mensen toen ze 1 jaar oud waren en heeft ze nu zelf 5 jaar lang gehad. Ze hebben al die tijd samen buiten gewoond in een ren van 2 x 5 meter waar een nachthok in stond. Ze zijn honden gewend, zijn lief, nieuwschierig en vriendelijk van karakter. 


Jerry & Coco
Leeftijd: 07-2020
Ras: Kleurdwerg choco & Kleurdwerg japanner wit/zwart
Formaat: Dwergjes
Geslacht: Voedster & gecastreerde ram
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 14-03-2023

Ik vind dit zo'n ontzettend schattig stel! Het zijn 2 kleine bolletjes die vrolijk rondhuppelen.
Ze zitten al vanaf baby af aan samen en zijn dan ook onafscheidelijk! Ze hebben dan ook altijd samen gewoond en hebben het gezellig samen. Ze zijn gewend om buiten te wonen en hadden een nachthok + ren om lekker in rond te hupsen. I.v.m. dan de kinderen er geen interesse meer in hebben en er een tuinverbouwing op de planning staat hebben ze de keus gemaakt ze naar de opvang te brengen. Ze zijn beide erg nieuwschierig en komen graag bij je kijken. Ook qua eten zijn ze niet lastig en houden wel van wat lekkere groentes, vooral (rucola)sla!