Deze pagina is speciaal voor alle baby en jonge cavia's die bij mij in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje. Vaak worden ze jong in de opvang gebracht en heel af en toe wordt er zelfs een nestje geboren. Zelf fok ik niet, dit komt omdat er soms door foutjes worden gemaakt. Maar nog steeds vang ik ze met alle liefde op en zorg ik goed voor ze totdat ze een nieuw baasje hebben gevonden.

Wat zijn de voordelen van jonge dieren uit de opvang?

Baby dieren zijn altijd superschattig! Dat weet ik zelf ook heel goed! Ik kan er dan ook uren naar kijken en haal veel plezier uit de verzorging. Het is dan ook heel leuk om jonge dieren te adopteren want ook de kleintjes bij ons zijn uiteindelijk oud genoeg om naar een nieuw huisje te gaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een jonge cavia uit de dierenwinkel te halen maar je hebt zeker weten meer plezier aan een beestje uit de opvang!

Hieronder leg ik je graag uit waarom:
- Alle jonge cavia's worden pas herplaatst als ze de juiste leeftijd/gewicht hebben. Dit betekend dat ze pas mogen verhuizen als ze 4 weken oud zijn of als de beertjes rond de 300 gram wegen . Dit is dan ook erg belangrijk en ik hou mij hier strikt aan! Dit heeft dan ook veel voordelen voor de beestjes zelf: Ze kunnen nog bij mama melk drinken en dus gezonde voedingsstoffen binnen krijgen, leren goed te socialiseren en hebben hierdoor dus minder kans op diarree, stress enz.
 
- Als er jonge cavia's in de opvang geboren worden of nog een tijdje bij mij blijven wonen laat ik ze al aan veel wennen. Ik maak ze goed tam zodat als ze verhuizen veel dingen gewend zijn. Denk hierbij aan oppakken, honden, kinderen, verzorging enz. Dit is alleen maar makkelijker en leuker voor iedereen! Ze zijn dan al meer gewend en hebben dus minder stress, op die manier kun je nog meer plezier aan je nieuwe cavia beleven.


- Bij mij in de opvang krijgen ze meteen een goede start, dit begint al bij de zeug die drachtig is. Ze krijgt meteen de juiste verzorging hierbij kun je dus denken aan: De juiste en beste voeding, veel groente, rust,  een schoon hok en goede controles.

- Daarnaast krijgen de jonge cavia's ook de beste verzorging met nadruk op de juiste (hoeveelheid) voeding, ruimte, controles & gewenning aan allerlei vreemde dingen zodat ze geen stress hebben.

- Als de jonge cavia's bijna herplaatst gaan worden zorg ik er altijd voor dat ze al een paar dagen even niet meer bij mama zitten. De reden hiervoor is dat ik goed kan zien hoe ze zelfstandig met situaties omgaan en ze krijgen dan ook geen melk meer. Dit betekend dat ze overgaan op vaste voeding zoals brokken, groente & hooi. Deze stap is dan ook minder groot als ze naar hun nieuwe huisje gaan.

 

- Als je bij mij een of meerdere jonge dieren reserveert, zijn deze ook echt voor jou gereserveerd! Dit wordt allemaal  genoteerd en ook geef ik je in de tussentijd nog leuke updates met foto’s/filmpjes.


- Is het dan eindelijk zover en mag je jouw nieuwe vriendje(s) ophalen om mee naar huis te nemen? Dan krijg je van mij overgangsvoer mee (dit is voer wat ze gewend zijn vanuit de opvang) en houden we erna contact. Je mag me dan leuke updates sturen en vragen stellen als je dingen niet weet, ik help je dan ook graag.

 

-  Ook geef ik je al graag advies zodat je een goede voorbereiding kan maken voor je nieuwe jonge cavia('s). Want een goede voorbereiding is het halve werk! Op die manier ervaren de beestjes minder stress omdat alles al klaar staat voor ze.

 

Wil je alle informatie graag snel bij de hand hebben? Download hieronder het informatie formulier over jonge dieren!

Informatie jonge dieren