Deze pagina is speciaal voor alle baby's en jonge konijnen die bij mij in de opvang zitten die een nieuw huisje zoeken. Vaak worden ze jong in de opvang gebracht en heel af en toe wordt er een nestje geboren. Zelf fok ik niet, dit komt doordat er soms foutjes worden gemaakt. Maar nog steeds vang ik ze met alle liefde op en probeer ik het ze zo prettig mogelijk te maken.

Wat zijn de voordelen van jonge dieren uit de opvang?

Baby dieren zijn altijd superschattig! Dat weet ik zelf ook heel goed! Ik kan er dan ook uren naar kijken en haal veel plezier uit de verzorging. Het is dan ook heel leuk om jonge dieren te adopteren want ook de kleintjes bij ons zijn uiteindelijk oud genoeg om naar een nieuw huisje te gaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een jonge cavia uit de dierenwinkel te halen maar je hebt zeker weten meer plezier aan een beestje uit de opvang!

Hieronder leg ik je graag uit waarom:

- Alle jonge konijnen worden pas herplaatst als ze de juiste leeftijd hebben. Dit betekend dat ze pas mogen verhuizen als ze 8 weken oud zijn. Dit is voor mij dan ook erg belangrijk en ik hou mij hier strikt aan! Dit heeft dan ook veel voordelen zoals dat ze nog bij mama melk kunnen drinken en dus gezonde stoffen binnen krijgen, leren goed te socialiseren en ze dus minder kans op diarree, stress enz. hebben.
 
- Als er jonge dieren in de opvang geboren worden of nog een tijdje bij mij blijven wonen laat ik ze al aan veel wennen. Ik maak ze al goed tam zodat als ze verhuizen al veel dingen gewend zijn. Denk hierbij aan oppakken, honden, kinderen, verzorging enz. Dit is alleen maar makkelijker en leuker voor iedereen omdat ze dan al meer gewend zijn, zo hebben ze minder stress en kun je heel veel plezier aan ze beleven.


- Bij mij in de opvang krijgen ze meteen een goede start. Dit begint al bij de zeug die drachtig is. Ze krijgt meteen de juiste verzorging. Hierbij kun je dus denken aan: De juiste en beste voeding, veel rust, schoon hok, (voor konijnen) extra veel nestmateriaal en goede controles.

- Daarnaast krijgen jonge konijnen ook de beste verzorging met nadruk op de juiste (hoeveelheid) voeding, ruimte, controles & gewenning aan allerlei vreemde dingen zodat ze geen stress hebben.

- Als de jonge konijnen bijna herplaatst gaan worden zorg ik er altijd voor dat ze al een paar dagen even niet meer bij mama zitten. De reden hiervoor is dat ik goed kan zien hoe ze zelfstandig met situaties omgaan en ze dus geen melk meer krijgen. Dit betekend dat ze overgaan op vaste voeding zoals brokken, groente & hooi. De stap is dan ook minder groot als ze naar hun nieuwe baasjes verhuizen.


- Als je bij mij een of meerdere jonge dieren reserveert, zijn deze ook echt voor jou gereserveerd! Dit wordt allemaal  genoteerd en ook geef ik je in de tussentijd nog leuke updates met foto’s/filmpjes.

 

- Is het dan eindelijk zover en mag je jouw nieuwe vriendje(s) ophalen om mee naar huis te nemen? Dan krijg je van mij overgangsvoer mee (dit is voer wat ze gewend zijn vanuit de opvang) en houden we erna contact. Je mag me dan leuke updates sturen en vragen stellen als je dingen niet weet.

 

- Ook geef ik je graag al advies over wat je kan doen om je goed voor te bereiden op de komst van je nieuwe vriendjes. Want een goede voorbereiding is immers het halve werk!

 

Wil je alle informatie graag snel bij de hand hebben? Download hieronder het informatie formulier over jonge dieren!

Informatie jonge dieren