Op deze pagina vind je alle dames die gewend zijn om binnen te wonen. In de winter houden we hier extra rekening mee i.v.m. het temperatuurverschil! In de zomer kunnen ze wel (blijvend) buiten wonen.

Omdat konijnen van gezelschap houden is het belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten.

Heb je zelf al 1 of meerdere konijnen? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Zelf raad ik altijd 1 gecastreerde ram met 1 of meerdere voedsters aan.


Bux
Leeftijd: 10-2016
Ras: Dwerg bruin
Formaat: Dwerg konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht: 1.40 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 06-01-2023

Bux is naar de opvang gebracht i.v.m. de allergie van het zoontje van haar baas. Ze hebben Bux al vanaf jongs af aan en heeft altijd alleen gewoond. Ze heeft altijd bij hun in huis gewoond in een 1.20 kooi en mocht iedere avond loslopen door huis. Ze houdt niet zo van gladde vloeren dus ze zoekt vooral tapijt en de bank op. Ook had ze bij haar vorige baasje een kussen voor de kooi liggen zodat de sprong niet zo groot is (ik vind dit zelf zo grappig). Wat je verder nog over Bux moet weten: In de zomer liep ze af en toe een uurtje buiten, ze is zindelijk + knaagt niet, ze krijgt 1 snoepje per dag, ze is geen knuffelkonijn maar komt wel bij je zitten (zeker voor iets lekkers!) en ze is kinderen gewend waar ze wel lief voor is. Al met al is Bux dus eigenlijk een prinsesje en zo wilt ze ook graag behandelt worden! Het liefst op haar wenken bedient haha!

Oja, ze is in het verleden te dik geweest (vandaar haar wam) maar ze stond bij de baasjes al op dieet en in de opvang nog steeds. Haar wam is vooral loshangend vel omdat ze haar meeste vetjes al kwijt is.


Louise
Leeftijd: 3 jaar
Ras: Kruising wit/bruin
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht: 2,05 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 25-01-2023

Louise is een heel mooi konijntje om te zien! Een mooie witte, glanzende vacht, sierlijke pootjes en hele lieve oogjes die je smachtend aankijken om wat lekkers te geven. Ze heeft altijd samen gezeten vanaf dat ze een half jaar was samen met knappe Casper, maar helaas is Casper in 08-2022 overleden... Nu zit Louise alleen en de eigenaren merken duidelijk dat ze eenzaam wordt. Vandaar is de knoop doorgehakt om haar naar de opvang te brengen. Ze heeft altijd binnen in de tuinkamer gewoond, in een ren van 2 x 3 meter met huisjes, speelgoed en een kooi waar ze in kon slapen, eten enz. Ze kreeg dagelijks verschillende groente en houdt ervan om aan dingetjes te kunnen knagen zoals houtenspeeltjes. Ze is lief van karakter en  ook naar andere konijnen is ze erg vriendelijk, graag kijkt ze wel even de kat uit de boom maar als ze eenmaal op haar gemak is, is ze een heel leuk konijntje!


Petje
Leeftijd: 08-02-2022
Ras: Hangoor voskonijn zwart
Formaat: Normaal konijn
Geslacht: Voedster
Gewicht: 2,35 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 31-01-2023

Deze superknappe dame is bij mij in de opvang gekomen doordat het niet klikte met de konijntjes waar ze bij zat (andere voedster joeg haar weg). Hierdoor hebben de baasjes de keus gemaakt om afstand van haar te doen met veel pijn in het hart! Ze heeft het dan ook geen moment slecht gehad. Ze hadden haar als jong konijntje gekocht en ze heeft dan ook al die tijd binnen in huis gewoond in een ren van 2 x 3 meter + bovenverdieping. In de zomer heeft ze ook los in de tuin gelopen wat ze  helemaal leuk vindt om te doen. Ze is een hele lieve en nieuwschierige dame die graag op onderzoek uitgaat. Naar mensen is ze ook supervriendelijk en verder is ze een makkelijke eter en laat ze zich niet gek maken.


Pien
Leeftijd: 03-2022
Ras: Kleurdwerg black & tan
Formaat: Dwerg
Geslacht: Voedster
Gewicht: 1,29 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 06-03-2023

Deze kleine dame heb ik een tijd geleden mogen koppelen aan haar grote vriend (letterlijk groot) Jip. Helaas is Jip plots ziek geworden en vrij snel overleden waardoor Pien nu alleen zit. Door meerdere afwegingen hebben de baasjes gekozen een nieuw huisje voor haar te zoeken d.m.v. haar naar mij te brengen. Wat je moet weten over Pien: Ze is een vrolijk, nieuwschierig en makkelijk konijntje. Bij de vorige baasjes was ze niet supertam omdat Jip graag alle aandacht opeiste maar ik we verwachten met een nieuw vriendje dat dit goedkomt. Nu ze alleen zat was ze ook al veel tammer dan voorheen en wordt ze graag geaaid. Ze had altijd een eigen kamer waar ze lekker rond kon crossen en was dan ook superzindelijk! Ze had een wc met korrels waar ze alles netjes op deed. Ze houdt van graven en met wc rolletjes doe je haar een groot plezier.