Hieronder zie je alle rammen die gewend zijn om buiten te wonen. I.v.m. te grote temperatuurverschillen in de herfst & winter kunnen deze heren niet naar binnen verhuizen.

Omdat konijnen gezelschapsdieren zijn is het enorm belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten!

Heb je zelf al 1 of meerdere voedsters? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Let op! 2 rammen gaat (bijna) nooit goed!


Pip
Leeftijd: 05-04-2022
Ras: Hangoor bruin/wit
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht: 2 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks
Reden afstand: Te weinig tijd + gaan meer op vakantie
In opvang vanaf: 14-02-2024
Gecastreerd op: 16-02-2024

Deze knapper kerel is bij mij in de opvang gekomen (samen met zijn broer Woezel) omdat de baasje helaas toch minder tijd voor ze hebben en ze wat meer op vakantie willen gaan. Dit vinden ze niet eerlijk en hebben dus besloten om ze naar de opvang te brengen, op naar een nieuw huisje met een leuke vriendin! Pip heeft altijd buiten gewoond en is hier het beste op zijn gemak, hij woonden in een dubbel buitenhok met een ren eraan vast van 2 x 2 meter. Hij is zindelijk maar omdat zijn broer naast hem woonden en de hormonen erg speelden sproeiden ze elkaar helemaal onder (vandaar ook de gele oren en zijn mooie punk kapsel... haha!). Na castratie is dit gedrag minder tot helemaal weg en kan hij straks gekoppeld worden een aan leuke dame. De baasjes hebben Pip al vanaf 9 weken oud overgenomen van een collega die een nestje had. Hij heeft tot +/- 1 jaar oud bij zijn broer kunnen zitten maar hierna werd het helaas toch ruzie. Naar mensen is hij wel heel vriendelijk, ontzettend nieuwschierig & is niet snel onder de indruk. Hij is gewoon een blij ei wat lekker moet kunnen rennen & spelen. Hij vindt wilgentakken helemaal geweldig, is een makkelijke eter & vind spelletjes leuk om te doen. Zijn favoriet? heel hard met een bal rollen om er eten uit te krijgen!


Saartje
Leeftijd: 06-2023
Ras: Dwerg zilver
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht: 1,5 KG
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Normale biks / gemengde biks
Reden afstand: te druk gezinsleven
In opvang vanaf: 14-02-2024
Gecastreerd op: 16-02-2024

Ja hoor, je leest het goed! Aangenaam, Saartje is de naam! (Hij is wel gewoon echt een mannetje, haha!)
Helaas door het drukke gezinsleven (kids, werk, huishouden & andere huisdieren) hebben de baasjes gemerkt dat er weinig tijd over blijft voor kleine Saartje. Hij is vorig jaar bij de oom & tante overgenomen uit een nestje voor de kinderen maar helaas hebben hun ook wat weinig tijd. Hij heeft het nooit slecht gehad hoor! Maar ze gunnen hem een huisje met meer aandacht, een vriendin en lekker veel ruimte.

Saartje is een rasecht buitenkonijn! Hij woonden in een dubbel buitenhok met ren (2,5 x 1,5 m) eraan vast waar hij 24/7 in kon rondrennen. Hij is honden, katten & kinderen gewend maar is wel wat meer op zichzelf. Hij is wel nieuwschierig maar hij vindt het heerlijk om gewoon lekker zelf bezig te kunnen zijn met rennen, graven en knagen. Hij is een bezig bijtje die wel van een beetje uitdaging houdt! Dus een nieuw huisje met een vriendin en genoeg bezigheden is helemaal perfect voor deze kleine man. Oja! Zijn favoriete dingen: Witlof en speelballen, dan is hij al helemaal blij!


Aboe
Leeftijd: 01-10-2018
Ras: Hollander zwart/wit
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht:
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
Reden afstand: Vriendin overleden
In opvang vanaf: 18-03-2024

Ahh knappe Aboe... Hij is terug van weggeweest! Hij is in 12-2022 bij mij door zijn nieuwe baasjes uit de opvang geadopteerd. Hun hadden een leuke hangoor voedster Noortje die enorm goed klikte met lieve Aboe. Hij is dan ook echt een gentleman en ze waren dan ook een heel lief & klef stel. Helaas is Noortje op 09-03-2024 overleden en zit hij nu alleen waarop de baasjes hebben besloten hem terug te brengen omdat ze willen stoppen met de konijntjes. Hij heeft altijd buiten gewoond in een dubbelhok met een ren eraan van 2 x 3 meter waar ze lekker hun ding konden doen. Aboe is wel een konijntje dan even "los moet komen", hij bekijkt zich alles eens rustig en komt als hij goed gewend is gerust even bij je kijken. Hij is geen knuffelaar met wel makkelijk in de omgang. Zijn favoriete snackje zijn aardbeien en  hij vind het heel erg leuk om op dingen te zitten zodat hij alles goed kan zien, zoals de tuinbank bijvoorbeeld! Aboe is al met al een lieve heer (vooral voor z'n vriendinnetjes) en is erg rustig van karakter. Hij is geen druktemaker en laat zich ook niet gek maken. Een knuffelaar is hij niet meer voor wat lekkers komt hij graag even kijken.


Ollie
Leeftijd: 19-03-2022
Ras: NHD zwart
Geslachten: Gecastreerde ram
Gewicht:
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Opbouwend
Type brok: Gemengde / normale korrel
Reden afstand: Vriendin overleden
In opvang vanaf: 06-04-2024

Ahhhh Ollie toch... Dit vindt ik nou een leuke naam (want zo heet mijn eigen konijntje ook haha!). Hij is bij mij in de opvang terecht gekomen doordat zijn zus op 30-03-2024 is overleden en hij alleen zit. Zijn baasjes merkten aan hem dat hij het echt niet leuk vind om alleen te zijn en hebben besloten een ander huisje voor hem te zoeken. Zoals je al kan lezen heeft hij altijd samen gezeten met zijn zus, samen zijn ze als jonge konijntjes uit België gekocht en hebben bij de baasjes altijd buiten gewoond in een ruime ren van 4 x 4 meter met een nachthok erin. Ollie heeft dan ook verschillende hobby's: In dekens graven, dozen knagen, door tunnels rennen & lekker hoog op de uitkijk zitten. Hij is een heel lief & rustig konijntje dat graag de kat uit de boom kijkt, hij heeft even tijd nodig om te wennen. Maar als hij eenmaal gewend is kun je hem aaien en uit de hand laten eten. Verder is hij kinderen gewend en goed zindelijk.