Op deze pagina vindt je alle koppels of groepen in de opvang die gewend zijn om binnen te wonen.
We houden hier nu extra rekening mee i.v.m. het temperatuurverschil.
In de zomer zouden ze wel (blijvend) naar buiten kunnen.


De konijnen die je hieronder allemaal ziet zitten al een lange(re) tijd samen, superhandig! Zo weet je zeker dat ze goede vriendjes zijn en hoef je dus niet meer te koppelen. Perfect voor als je zelf een koppeltje wilt adopteren.

Als je een groepje wilt maken met konijnen van onze opvang of die van jezelf (erbij) wil ik je daar graag mee helpen door middel van een koppeling. Neem hierover contact met me op om te kijken wat mogelijk is.

 


Blacky & Buffke
Leeftijd: 1,5 jaar
Ras: Dwerg rex zwart & NHD bruin
Formaat: Dwerg
Geslacht: Gecastreerde ram & voedster
Gewicht:
Drinken uit: Fles & bak
Groente gewend: Ja
Type brok: Gemengde brok
In opvang vanaf: 03-03-2023

Dit is echt een heel raar verhaal... 5 maanden geleden zijn de baasjes gaan wandelen in het bos (in Duitsland) en zagen ze 1 konijntje zitten. Deze hebben ze weten in te vangen en mee naar huis genomen. Hierna zijn ze iedere dag teruggegaan naar het bos met een onderbuik gevoel omdat er dan misschien meer konijntjes zouden zitten. En ja hoor... 2 dagen later vonden ze de 2de! Na een paar uur proberen hebben ze ook die kunnen invangen en zijn ze met beide konijntjes meteen naar de arts gegaan. Een voedster en gecastreerde ram, helemaal gezond!

Ze hebben ze samen gezet en er is geen enkele wrijving geweest tussen deze 2... Dus waarschijnlijk is het een bestaand koppeltje en hebben mensen ze dus gewoon gedumpt in het bos... Want ja... DAT IS DE MAKKELIJKSTE OPLOSSING?! 

Maargoed... De vinders hebben deze 2 schatjes dus 5 maanden in huis gehad en doen het dus supergoed. Ze hebben bij hun al die tijd losgelopen in huis met als basis een kooi waar ze in en uit konden springen. Ze houden enorm van eten en vinden dan ook alles lekker van kruiden tot groente en peterselie is favoriet! Ze zijn heel vriendelijk, nieuwschierig en tam en gaan graag op avontuur.


Koek & Bux
Leeftijd: 03-03-2022
Ras: Dwerg leeuwenkop blauw/wit & Dwerg blauw/wit
Formaat: Dwerg konijnen
Gewicht: Beide rond de 1 KG
Geslacht: Gecastreerde rammen
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Ja
Type brok: Selective
In opvang vanaf: 24-01-2023

Zijn deze 2 knapperds niet superleuk? Deze 2 leukerds zijn broertjes van elkaar! je zou het misschien niet zeggen maar ze zitten al vanaf baby af aan samen. Beide zijn bij een speciale dwerg konijnen fokker gekocht en wegen dus allebei maar rond de 1 KG, ze worden ook niet meer groter! 

Ze hebben altijd in huis gewoond met als basis een 1.20 kooi en mochten voor de rest gewoon lekker los door huis lopen wat heel erg goed ging. De eigenaren hebben dan ook 6 maanden geleden een kitten aangeschaft, niet wetende dat die het leven van deze 2 mupjes ging terroriseren...
Wat dus betekend dat ze tijd alleen maar in de kooi opgesloten hebben gezeten omdat het echt niet samen ging. Vandaar is ook de keus gemaakt ze naar de opvang te brengen.

 

Beide zijn echt enorm lief, schattig en tam! Ze rennen naar je toe als ze je al zien en eten uit je hand. Ze zijn dan ook super nieuwschierig en gaan graag op onderzoek uit. Oja! Ze zijn ook goed zindelijk en makkelijke eters. Voor snoepjes en groente komen ze graag kijken maar met brokjes maak je zo ook heel gelukkig.