Een nieuw vriendje adopteren

Je wilt een konijn of cavia adopteren uit mijn opvang, superleuk! Graag wil ik je uitleggen over hoe ik te werk ga als opvang om nieuwe baasjes & huisjes te vinden voor alle lieverds die op een nieuw avontuur zitten te wachten. Lees daarom onderstaande informatie al eens door voordat je contact opneemt.

 

Waarom komen de dieren in de opvang terecht?

Dit is een vraag die ik veel krijg, logisch ook want je wilt weten hoe ze het bij hun vorige eigenaar hebben gehad. Er zijn heel veel verschillende redenen waarom beestjes naar de opvang worden gebracht. Dit bijvoorbeeld komen door:
- Allergieën
- Verhuizing
- Kinderen kijken er niet meer naar om
- De cirkel doorbreken (altijd een koppel/groep gehad en de laatste zit alleen)

Het is dus meestal niet dat ze slecht verzorgt zijn door de vorige eigenaar, met uitzonderingen daar gelaten. De meeste baasjes hebben dan ook veel verdriet als ze de keuze moeten maken om hun geliefde huisdieren naar de opvang te brengen. Daar ga ik graag met alle respect mee om. De belofte die ik maak is dat ik hun altijd een tussentijdse update zal geven ook als ze geadopteerd zijn. 

Hoe vind ik een goede match?

Op de site kun je alle cavia’s en konijnen zien die ter adoptie zijn. Hier kun je dan ook alle informatie vinden zodat je al een korte kennismaking hebt en je misschien al een beetje weet welk diertje goed bij jullie zou passen. Ook maak ik altijd leuke foto’s zodat je er een beeld bij hebt hoe de beestjes uitzien (kies niet alleen op uiterlijk! Karakter en een goede klik is veel belangrijker).

 

Heb je een leuk konijn, cavia, koppel of groepje gezien? Dan kun je altijd contact met me opnemen om een afspraak in te plannen. In de tussentijd staat het dier waar jij op hebt gereageerd gereserveerd.

Ik heb een leuk koppel/groepje cavia's/konijnen gezien

Je hebt interesse in een groepje of koppel bij mij in de opvang. We maken dan een afspraak zodat je eens langs kunt komen om kennis te maken met de dieren. Ik zet ze dan als je hier bent in een ren zodat je er eens bij kunt gaan zitten om te kijken hoe ze reageren. In de tussentijd beantwoord ik graag al je vragen en geef ik je uitgebreide uitleg over de diertjes zelf.

Ik wil graag een dier uit de opvang koppelen aan mijn eigen dier(en)

Je hebt zelf al 1 of meerdere konijnen/cavia’s maar wilt graag nog een vriendje erbij. Dit kan na overleg geregeld worden. De koppeling gebeurt altijd in de opvang omdat ik graag zelf wil zien of het een goede match is. Je neemt dus je eigen dier(en) mee. De koppeling duurt ongeveer +/- 1 uurtje. Ik leg je dan ook graag in deze tijd uit:
- Wat ik zie aan de dieren als ik ze koppel (lichaamstaal, geluiden enz.)
- Geef ik je tips voor thuis mee om verder te gaan met koppelen.

Als je mag adopteren

Leuk! Je hebt een klik met het koppeltje/groep of de koppeling is geslaagd. Dan is het tijd voor adoptie en mag het diertje mee naar huis.

Je krijgt van mij een adoptieformulier mee met alle gegevens van je nieuwe dier(en). Denk zelf aan een eventuele 2de reiskoffer!

Als je, je nieuwe vriendje(s) mee naar huis neemt vindt ik het erg leuk om contact te houden. Laat me weten hoe het gaat, ook als je vragen hebt mag je me altijd een berichtje sturen. Ik help graag waar het kan! Ook als de koppeling goed gaat vindt ik updates altijd erg leuk, deze kan ik dan ook doorsturen naar de vorige eigenaar.

Koppelservice

Voor cavia's en/of konijnen uit de opvang is dit geheel gratis. Dit duurt ongeveer 1 uur. Heb je eigen konijnen/cavia's die niet uit onze opvang komen? Dan hebben we een speciale koppelservice. Voor meer informatie over deze koppelservice klik dan hieronder voor meer informatie:

Afspraak maken voor adoptie

Je hebt interesse in 1 of meerdere dieren uit de opvang, superleuk!
Voordat we een afspraak kunnen inplannen wil ik graag al wat informatie hebben voor een kennismaking. Als je onderstaande onderwerpen al kunt doorsturen via mail/app zou dat erg fijn zijn.

- Heb je al dieren? Zo ja, welke diersoort en hoeveel?
- Wat zijn de geslachten? (man, vrouw, gecastreerd)
- Hoe ziet de huisvesting eruit? Als je afmetingen erbij kunt zetten graag, foto’s zijn ook altijd welkom.
- Heb je, je dieren binnen/buiten wonen?
- In welke dier(en) in de opvang heb je interesse?

Adoptie kosten

Klik hieronder voor meer informatie over de adoptie vergoedingen:


Adopteer een reiskoffer voor €10,00!

Wil je cavia's of konijnen bij ons adopteren maar heb je niks om ze in te vervoeren?
Koop dan een (katten)reiskoffer bij ons voor maar €10,00. Op deze manier kun jij je lieverds veilig vervoeren en steun je onze opvang in alle kosten die we maken.

Wil je liever gewoon zo een reiskoffer komen adopteren? Stuur me gerust even een berichtje.

* Foto is een voorbeeld, we hebben verschillende types en kleuren


Uitzoekbakken - Ook spulletjes verdienen een 2de leven!

Als opvang krijg ik veel spulletjes van eigenaren die afstand doen, weggooien is dan ook erg jammer en geef ik ze graag een 2de leven.

Als je dus langskomt, neem gerust een kijkje! Wie weet vindt je nog wat leuks en alles is gratis mee te nemen. Denk hierbij aan:
- Drinkflessen & drinkbakjes
- Voerbakjes
- Hooiruiven & hooiballen
- Huisjes
- Konijnen wc'tjes (verschillende maten)

* Foto is voorbeeld foto - spulletjes die er zijn kunnen dus verschillen per dag!