Afstand doen van je geliefde beestje(s) is nooit makkelijk en dat snap ik ontzettend goed. Toch vind ik het knap dat je die keus kan maken doordat je misschien aan je beestje(s), jezelf of aan iemand anders moet denken om ze daardoor af te staan.

Dit is dan ook nooit een gemakkelijke keuze en ik hoop dan ook dat ik het aangenamer voor je kan maken. Ik wil je dan ook graag helpen met het opvangen van je dier(en) om hierna een nieuw huisje voor ze te vinden.


Hoe gaat afstand doen in zijn werk?

Allereerst vind ik contact heel erg belangrijk… Niet alleen naar de nieuwe eigenaar maar ook naar jou. Ik hou je dan ook graag op de hoogte hoe alles gaat en geef je graag leuke updates d.m.v. foto’s en filmpjes.

Wat ik dan ook als eerste aan jou wil vragen is om al wat informatie naar mij door te sturen. Wat ik graag wil weten is:
- Om welke diersoort en hoeveel dieren gaat het?
- Welke namen hebben je beestjes?
- Leeftijden, geslachten, gecastreerd/gesteriliseerd(?), geeënt enz.
- Hoe zijn de karakters van ze?
- Wat zijn ze gewend qua huisvesting?
- Zijn er nog verdere bijzonderheden?
- Foto’s zijn altijd leuk!

Op deze manier hebben we al een korte kennismaking en kan ik al een beeld maken hoe je beestjes zijn. Zo kan ik al zien of er eventueel plek is in de opvang om ze op te vangen. Bovenstaande informatie kun je doorsturen via een appje, sms of onderstaand formulier

Afspraak maken

Als er plek is in de opvang maak ik graag een afspraak met je, op de website zie je de openingstijden maar let op: alles gaat op afspraak. Is er geen plek? Dan zet ik je op de wachtlijst, ik neem dan contact met je op als er weer een plek vrij is.


Wat houdt de afspraak in?
Je neemt je beestjes dan al mee, ik ga ze eerst geheel controleren (let op: we nemen alleen gezonde dieren aan!), we kletsen dan even op het gemak over de situatie en je diertjes want ik vindt het prettig om jou en je beestjes goed te leren kennen. In de tussentijd vul ik dan het afstandsformulier in zodat ook alles op papier staat (dan kan ik in ieder geval niks vergeten).


Afstandsformulier:
Ik vul zoveel mogelijk informatie in, denk hierbij aan leeftijd, huisvesting, voeding, bijzonderheden enz. Ik vindt het fijn om een zo compleet mogelijk beeld te hebben, op deze manier kan ik dan ook het best passende huisje vinden. Daarnaast vul ik ook je contactgegevens in, deze gebruik ik voor contact op te nemen met je voor eventuele updates of vragen.

 

Hoe gaat het verder als de dieren zijn opgevangen?

Als je dieren dan bij mij in de opvang wonen laat ik ze eerst een paar dagen tot rust komen. In de tussentijd kan ik dan kijken of ze goed eten, drinken & hoe ze reageren. Ik vind het dan ook belangrijk om ze te leren kennen en ze niet meteen weer hoeven te verhuizen i.v.m. stress.

In de tussentijd worden ze leuk op de foto gezet en komen ze op de site (en eventueel facebookpagina) te staan met alle bijbehorende informatie.

Heb je een koppeltje gebracht? Deze worden dan ook weer samen herplaatst (mits ze in de opvang onenigheid krijgen).

Heb je 1 of meerdere dieren gebracht die apart zitten? Deze zullen wij koppelen aan een nieuw vriendje/vriendinnetje.

Adoptie

Mensen kunnen contact opnemen met mij als ze een nieuw huisdier zoeken. Ik kijk dan of dit huisje wel geschikt is (zelf vraag ik altijd meer informatie! Dit betekend dat ik vraag naar: huisvesting, verzorging, ervaring enz). Pas als ik weet dat dit een goed huisje zal zijn mogen de eventuele nieuwe eigenaren komen kijken en doen we een eventuele koppeling.

Gaat de koppeling goed of hebben de nieuwe eigenaren een goede klik met de beestjes? Dan mogen ze deze adopteren.

Ze krijgen een adoptieformulier mee, hier vul ik alle gegevens op in die belangrijk zijn om te weten. Zoals naam, leeftijd, bijzonderheden enz.

Ik hou dan ook contact met ze zodat de verhuizing goed verloopt. Natuurlijk geef ik jou hierbij ook updates en stuur ik je foto's door als ik deze binnen heb gekregen. 


Meld je hier aan via het aanmeldformulierAfstandsvergoeding

Afstandsvergoedingen per dier
Voedster of gecastreerde ram € 15,00
Ongecastreerde ram (i.v.m. castratie) € 20,00
Cavia € 15,00
Heb je nog voer, hooi, bodembedekking enz over? Alles is van harte welkom in onze opvang!