Opvang & herplaatsing

Cavia's Prijs
Beer (man) € 25.00
Zeug (vrouw) € 25.00
Castraat/gesteriliseerd € 30.50
Konijnen Prijs
Ram (man) € 30.00
Voedster (vrouw) € 30.00
Gecastreerd/gesteriliseerd € 40.00
Grote rassen (franse hangoor, duitse reus enz.) € 37.50

* Kan je niet meteen je nieuwe diertje meenemen?

Dan vragen wij €2,00 per dag, per 1 á 2 dieren reserveringskosten per dag. 
Voor meer dieren komt er €2,00 per dag bij.

* Pinnen is mogelijk, er zijn dan transactiekosten aan verbonden.

Afstandskosten € 12.50 per cavia of konijn
Koppelservice Voor cavia's en/of konijnen uit de opvang is dit geheel gratis. Dit duurt ongeveer 1 uur. Heb je eigen konijnen/cavia's die niet uit onze opvang komen? Dan hebben we een speciale koppelservice.

Afstand doen

Als eerste wil ik zeggen dat ik het erg knap vindt dat je de keuze kan maken die het beste is voor jouw dier(en). Het is dan ook geen gemakkelijke keus maar ik wil je hierbij graag helpen om een goed plekje voor ze te vinden.

 

Contact vinden wij dan ook het allerbelangrijkste, niet alleen van te voren om alles te bespreken en uit te leggen. Ook als jou beestje(s) al bij mij in de opvang zitten of als ze herplaatst zijn houden we je graag op de hoogte. 

In de opvang hebben we een speciaal formulier waar we alles zo uitgebreid mogelijk noteren. Denk hierbij aan:
- Naam, leeftijd & geslacht
- Overige informatie: ingeënt, gecastreerd of gesteriliseerd
- Karakter, binnen/buiten gewend, drinken ze uit een flesje of bakje enz.
- Contactgegevens eigenaar (niet verplicht maar wel handig voor ons).

Deze informatie is voor ons erg om een zo goed mogelijk en bijpassend nieuw huisje voor ze te kunnen vinden. Het is vanzelfsprekend dat je dieren niet meteen ter adoptie komen. We laten ze eerst even wennen zodat wij ze kunnen observeren. We kijken dan naar het karakter, of ze goed eten, drinken en geen afwijkend gedrag vertonen. Wij zijn dan ook zo eerlijk mogelijk naar de nieuwe eigenaren dus ik hoop dat jullie dat ook voor ons zijn. Ik vindt het niet erg als er bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden maar laat dit  asjeblieft wel van te voren weten zodat we teleurstellingen kunnen voorkomen.


Een nieuw vriendje opvangen

Op onze site kun je zien welke dieren er bij ons in de opvang zitten. Deze proberen we dan ook zo goed mogelijk up to date te houden (op de hoofdpagina staat de datum wanneer hij voor het laatst is bijgewerkt). Het kan dus voorkomen dat sommige dieren dus nog niet op de site staan of al gereserveerd zijn.

 

Op onze site kun je alle basisinformatie vinden van de dieren, zo kun je zien welke leukerd bij jou of je diertje past. Heb je interesse in 1 van de dieren mag je me altijd een berichtje sturen, dan kan ik hem/haar al op gereserveerd (let op; reserveringskosten) zetten speciaal voor jou.

Als je meer informatie wilt mag je me altijd een berichtje sturen, zoals hierboven al beschreven staat hebben wij voor ieder dier een compleet ingevuld formulier met alle overige informatie erop. Ik help je dan ook graag met een juiste match te vinden.

Alles gaat bij ons op afspraak, als je een koppeling wilt duurt dit ongeveer 1 uurtje. In deze tijd leg ik je uit waar je op moet letten bij de koppeling en hoe je thuis verder kunt gaan. Als de koppeling goed gaat mogen ze mee naar huis en krijg je een formulier met alle informatie over je nieuwe vriendje(s) mee.

Wil je graag toch nog iets weten als je thuis bent? Ook dan mag je me altijd een berichtje sturen. Als je even niet weet hoe verder te koppelen thuis ontvang ik graag filmpjes en geen tekst! Ik moet het gedrag van de dieren kunnen lezen om de situatie in te kunnen schatten.

Ook als de koppeling thuis helemaal prima verloopt ontvangen we graag leuke foto's en filmpjes. Want zeg eerlijk... een geslaagde koppeling, daar word iedereen toch vrolijk van?