Diensten

De opvang die ik heb is enorm uitgebreid geworden. In 2010 ben ik begonnen met vakantie opvang maar door de jaren heen doe ik nu zo veel meer. Op deze pagina lees je alle services die ik geef in het kort. Voor meer informatie kun je op de andere pagina's kijken, daar staat alles uitgebreider op.

Opvang & herplaatsing

Het hoofddoel van de opvang is opvang en herplaatsing van konijnen en cavia's. Dit houdt in dat er cavia's en konijnen in onze opvang komen die door omstandigheden niet meer bij de vorige eigenaar kunnen blijven. Dit kan verschillende redenen hebben zoals:  Allergieën, geen tijd, verhuizing of ze zijn gedumpt.

Wij vangen ze dan met alle liefde om op een nieuw huisje voor ze te vinden. We kijken naar wat de dieren gewend zijn qua huisvesting, voeding en op sociaal gebied (kinderen, honden, katten enz.)

Er is dan de mogelijkheid om koppels/groepen te adopteren maar bijvoorbeeld ook maar 1 konijn/cavia als je zelf al een hebt. We doen dan een koppeling (van ongeveer 1 uur) in de opvang om te kijken of er een klik is.

Koppelservice

Ook biedt ik koppelservice aan, dit houdt in:
Je hebt al cavia's en/of konijnen die ineens niet meer samen gaan, je hebt een nieuw vriendje gehaald die je niet durft samen te zetten met je eigen dier of een andere reden waardoor het niet lukt.

Omdat ik ervaringsdeskundige ben op het gebied van gedrag en koppelen help ik je graag! Op afspraak kun je ze dan brengen zodat ze een paar dagen (dit ligt geheel aan de koppeling) in de opvang blijven. Stap voor stap ga ik jouw dieren (opnieuw) koppelen voor een geslaagde match. Uiteraard hou ik je op de hoogte.

Trim & nagelknip service

Heb je een cavia of konijn die erg in de klit zit of vies is? Ook hierbij kan ik je helpen. Ook voor lange nagels kan je me altijd een berichtje sturen om langs te komen. Op het gebied van vachtverzorging heb ik een breed aanbod: Wassen, knippen, scheren of kammen.

Vakantie opvang

Ga je lekker op vakantie of een weekend weg? Maar heb je niemand die op je beestjes kan letten? Wij hebben dan de mogelijkheid om die dagen of weekjes voor je konijnen of cavia's te zorgen. Ze worden bij ons in ieder geval goed verwend met iedere week een update. In de opvang zijn dan ook verschillende opties voor huisvesting en verzorging. Vraag naar de opties!

Aan huis service

Heb je problemen waar je tegen aanloopt m.b.t. gedrag, huisvesting of een ander probleem? En weet je niet goed wat je met de situatie moet? Dan is er de mogelijkheid dat ik bij je langskom om het probleem te observeren en je een passend advies te geven.

Overig

Heb je toch een andere vraag? Dan mag je me altijd een berichtje sturen.