Hieronder zie je alle rammen die gewend zijn om binnen te wonen. In de winter houden we hier extra rekening mee i.v.m. het grote temperatuurverschil. In de zomer kunnen deze knapperds met gemak (blijvend) naar buiten.

Omdat konijnen van gezelschap houden is het belangrijk om ze minstens met 2 te huisvesten.

Heb je zelf al 1 of meerdere voedsters? Dan koppel ik ze graag voor je in de opvang.

Heb je nog geen konijn? Kijk dan ook eens bij de koppels die in de opvang zitten te wachten op een nieuw huisje.

Let op! 2 rammen samen gaat (bijna) nooit goed!


Gimli
Leeftijd: 01-01-2016
Ras: Hollander voskonijn zwart/wit
Formaat: Kleine konijn
Geslacht: Gecastreerde ram
Drinkt uit: Bak
Groente gewend: Ja (maar houdt er niet zo van)
Type brok: Selective adult
In opvang vanaf: 01-10-2022

Gimli is al eens bij ons in de opvang geweest, hij is teruggekomen doordat zijn laatste vriendin van 10 jaar oud op 13-09-2022 is overleden en de baasjes wilden stoppen met konijnen. Gimli heette bij zijn eerste eigenaar Bobby, hij heeft daar een vriendin gehad maar ook die is toen vrij vroeg overleden waardoor hij een aantal jaren alleen heeft geleefd in een eigen kamer. Toen de mensen de kamer nodig hadden was het tijd dat hij dus verhuisde, zo is hij bij mij terecht gekomen. Hij is een erg lief en rustig konijntje, maakt zich nooit druk en maakt niks kapot. Een groente eter is hij niet maar voor brokjes en een snoepje mag je hem altijd wakker maken. Hij is zindelijk, houdt enorm van ruimte en vindt graven leuk om te doen. 


Simba
Leeftijd: 31-08-2020
Ras: Dwerg voskonijntje bruin/wit
Formaat: Dwerg konijn
Geslacht: Gecastreerde ram
Drinkt uit: Bak & fles
Groente gewend: Beetje
Type brok: Selective adult/gemengde brok
In opvang vanaf: 20-10-2022

Kleine Simba is in de opvang terecht gekomen doordat het baasje graag 2 konijntjes wilden maar helaas 2 rammetjes heeft gekocht wat uiteindelijk niet goed ging en altijd tot een gevecht leiden. Haar andere rammetje hebben we gekoppeld aan een leuk vriendinnetje en Simba is dus bij mij gebleven om ook voor hem een nieuw huisje met vriendin te vinden. Hij komt uit een oeps-nestje en heeft altijd binnen gewoond. De meeste tijd in een dubbel hok maar mocht soms ook los door huis lopen. Hij is zindelijk, houdt van kartonnen dozen, wilt graag op alles springen en is niet echt een aaikonijntje. Hij doet enorm graag zijn eigen ding en is wel lief + nieuwschierig maar oppakken is ook niet zo zijn ding (maarja van welk konijn wel?)