Graag willen we je op deze pagina uitleggen wat opvang en herplaatsing bij ons inhoudt. We snappen dat sommige keuzes erg moeilijk zijn en willen je dan ook graag hierbij helpen zodat alles wat makkelijker gaat. 

Opvang 

Als eerste wil ik zeggen dat ik het erg knap vindt dat je de keuze kan maken die het beste is voor jouw dier(en). Het lijkt me dan ook geen gemakkelijke keuze maar ik wil je hierbij helpen om een goed plekje voor ze te vinden. Graag wil ik hier dan ook uitleggen hoe wij te werk gaan als wij jou dier(en) opvangen.

 

Contact vinden wij dan ook het allerbelangrijkste, niet alleen van te voren om alles te bespreken en uit te leggen. Ook als jou beestje(s) al bij mij in de opvang zitten en als ze herplaatst zijn/worden. We houden je dan ook graag op de hoogte hoe alles gaat en sturen je dan ook graag foto's en updates door.

Daarom vragen wij je ook om je contactgegevens bij ons in te vullen. Wij hebben hier een speciaal formulier voor waar wij alle informatie over jouw beestjes zo uitgebreid mogelijk kunnen opschrijven. Voorbeelden hiervan zijn:

- Naam, leeftijd & geslacht
- Overige informatie: ingeënt, gecastreerd of gesteriliseerd
- Karakter, binnen/buiten gewend, drinken ze uit een flesje of bakje enz.

Ik vind het dan ook belangrijk om dit zo compleet mogelijk te hebben. Dit is fijn voor ons en voor de volgende eigenaren. Zo kan ik dan ook het perfecte huisje voor ze vinden wat bij ze past. Daarnaast vul ik dan ook jouw eigen gegevens in zodat ik je altijd kan contacteren en je op de hoogte kan houden.

 

Het is vanzelfsprekend dat je dieren niet meteen ter adoptie komen. We laten ze eerst even wennen zodat wij ze kunnen observeren. We kijken dan naar het karakter, of ze goed eten en drinken en geen afwijkend gedrag vertonen. Wij zijn dan ook zo eerlijk mogelijk naar de nieuwe eigenaren dus ik hoop dat jullie dat ook voor ons zijn. Ik vindt het niet erg als er "speciale" dingen zijn waar we rekening mee moeten houden maar laat dit mij asjeblieft wel weten zodat wij geen verassingen hebben en wij dus teleurstellingen kunnen voorkomen.


Herplaatsing

Op onze site kun je zien welke dieren er bij ons in de opvang zitten. Deze proberen we dan ook zo goed mogelijk up to date te houden (op de hoofdpagina staat de datum wanneer hij voor het laatst is bijgewerkt). Het kan dus voorkomen dat sommige dieren dus nog niet op de site staan.

 

Op onze site kun je alle basisinformatie vinden van de dieren, zo kun je al zien welke misschien bij jou of je diertje past. Heb je interesse in 1 van de dieren mag je me altijd een berichtje sturen, dan kan ik hem/haar al op gereserveerd zetten speciaal voor jou.

Als je meer informatie wilt mag je me altijd een berichtje sturen, zoals hierboven al beschreven staat hebben wij voor ieder dier een compleet ingevuld formulier met alle overige informatie erop. Ik help je dan ook graag met een juiste match te vinden.

Alles gaat bij ons op afspraak, als je een koppeling wilt duurt dit ongeveer 1 uurtje. In deze tijd leg ik je uit waar je op moet letten bij de koppeling en hoe je thuis verder kunt gaan. Gaat de koppeling goed en mogen ze mee naar huis? Dan krijg je van mij een formulier mee met alle informatie van het diertje dat jij adopteert.

Wil je graag toch nog iets weten als je thuis bent? Ook dan mag je me altijd een berichtje sturen. Als je even niet weet hoe verder te koppelen thuis ontvang ik graag filmpjes en geen tekst! Ik moet het gedrag van de dieren kunnen lezen om de situatie in te kunnen schatten.

Ook als de koppeling thuis helemaal prima verloopt ontvangen we graag leuke foto's en filmpjes. Want zeg eerlijk... een geslaagde koppeling, daar word iedereen toch vrolijk van?